We found 0 results. View results
Your search results

Як заощадити на оренді квартири?

21.11.2023

В Україні щороку зростає оренда житла. Минулої осені оренда нерухомості зросла на 15%. Подорожчання пов’язують із стабільним попитом, зростанням доходів, а найголовніше – видатками українців. Також комунальні платежі зростають. Вартість оренди для орендодавців вже не покриває їхніх витрат, тож і ціни на житло підвищують.
Але все ж таки є деякі способи економії. Бажаючи орендувати житло у довгострокове користування, скористайтесь рекомендаціями, які дозволять вам заощадити.

Зняти квартиру під час низького попиту
Період низького попиту вважається зима чи весна, але не варто забувати про договір оренди та в ньому зафіксувати суму мінімум на рік. Таким чином, власник житла не зможе підвищити ціну із початком сезону активності.

Оренда житла за межами міста
Економія починається із розташування квартири. Якщо зняти квартиру за містом, можна суттєво заощадити, економія може становити близько 20%. Але слід зважити, що половину суми доведеться витратити на проїзд.

Економія на комунальних послугах
Якщо у квартирі є бойлер, двотарифні лічильники та регулятори опалення, то за місяць можна заощадити близько тисячі гривень.

Наявність меблів
Облаштування житла меблями може позначитися на ціні. Оренда бюджетних квартир передбачає відсутність меблів або їхню мінімальну кількість. Часто в недорогих будинках ставлять старі меблі, що зжили себе. Якщо у вас є своя (або можливість купити уживану в пристойному стані), можна вибрати порожню житлову площу та заощадити пару тисяч гривень.

Кооперація
Трикімнатні квартири коштують майже так само, як двокімнатні. Тому якщо орендувати таку квартиру спільно з іншими орендарями, вийде помітно дешевше. Особливо така пропозиція актуальна для студентів. Ще один варіант кооперації – оренда частини приватного будинку. Тут варто звернути увагу на зручності та опалення, щоб не було неприємних сюрпризів.
Зараз на ринку нерухомість пропозицій більша від попиту, тому орендодавці зацікавлені, щоб у них з’явився відповідальний наймач. Але якщо ви знайшли відповідний варіант, укладайте договір на тривалий термін.

 

 

Compare Listings