We found 0 results. View results
Your search results

Як заощадити при покупці квартири в новобудові

21.11.2023

При покупці квартири на первинному ринку нерухомості слід поставитися до цього питання уважно, це дозволить підібрати ідеальний для вас варіант і при цьому ще й заощадити. Способів економії досить багато. У цій статті ми розглянемо їх детальніше.

Квартира на етапі котловану
Купуючи квартиру на початковій стадії будівництва, тобто на етапі котловану, можна заощадити понад 30% її вартості після здачі будинку в експлуатацію. Ще однією перевагою є широкий вибір різних видів планувань та поверхів, оскільки житло ще не розкуплено. Часто буває таке, що після здачі будинку в експлуатацію непроданих квартир майже не залишається і вибір буде невеликий. Але за такої купівлі нерухомості слід ретельно вивчити забудовника, дізнатися про його репутацію, вивчити документацію, ліцензію тощо, щоб потім не потрапити в ситуацію з довгобудом.

Акційні пропозиції забудовників
Потрібно також постійно моніторити акції забудовників. Будівельні компанії часто влаштовують різноманітні пропозиції. Вони можуть бути пов’язані як із державними святами, так і з датами, пов’язаними безпосередньо з компанією-забудовником. Акції можуть бути різних типів:

– розстрочка без відсотків більш тривалий срок;

– Зниження ціни на певний період;

– паркувальне місце як подарунок;

– Безкоштовне оздоблення;

– Різні розіграші при купівлі квартири;

– побутова техніка у подарунок або знижка на неї у певному спеціалізованому магазині тощо.
Також можна підписатися на розсилку повідомлень від забудовника, що вас цікавить.Але й тут потрібно бути уважним, перш ніж стати учасником будь-якої акції, слід уважно перевірити і з’ясувати справжню причину знижки (ліквідність пропонованих квартир).

100-відсоткова передплата за квартиру
Внесення повної суми при покупці квартири дозволить значно заощадити. Чим більше ви готові заплатити в момент підписання договору купівлі-продажу, тим дешевше коштуватиме вам житло. Якщо ж у вас немає коштів у повному обсязі, то можна оформити безвідсоткову розстрочку до закінчення будівництва (найчастіше це 2-3 роки). При цьому бажано внести якомога більшу суму як початковий внесок. Іноді забудовник пропонує вигідніші умови при початковому внеску 50 %.

Покупка у міжсезоння
На ринку нерухомості існують періоди, коли попит суттєво знижується, потрібно спіймати момент і у вас з’явиться можливість придбати ліквідне житло значно дешевше. Також слід зазначити, що можна отримати додаткову знижку при покупці житла наприкінці кварталу чи року.

Опт
Якщо у вас є можливість і бажання придбати одразу кілька квартир, то можна обговорити умови оптової покупки з компанією-забудовником, це теж буде чудовим способом заплатити менше. Також існує варіант поєднатися зі знайомими і купити разом відразу кілька квартир.
Варіантів економії багато, головне не робити необдуманих кроків та вивчити усі підводні камені.

Compare Listings