We found 0 results. View results
Your search results

Як вибрати нерухомість для довгострокової оренди

20.11.2023

Чи варто купувати квартиру для оренди? Є низка переконливих причин інвестувати саме у нерухомість. Головний аргумент – це зрозумілість, оскільки купівля нерухомості не викликає такого культурного шоку, як інвестування у стартап чи криптовалюту. Вкладення в нерухомість вважаються надійними.

Якщо ви плануєте купити квартиру для довгострокової оренди, необхідно вибрати високоліквідне житло, тоді воно принесе зиск. Також необхідно орієнтуватися на різну цільову аудиторію та трохи розібратися у процесах, що відбуваються на ринку нерухомості. Здавати квартиру довгостроково – це хороший спосіб отримувати пасивний дохід від нерухомості за мінімальних витрат часу. Важливо вибрати ліквідний об’єкт. Що важливо враховувати?

Розташування 

Якщо ви орієнтуєтеся на високий ціновий сегмент – краще вибирати центр. Тут доведеться вкласти більше, але й дохід буде вищим. Має бути розвинена транспортна мережа, соціальна інфраструктура. Ці критерії впливають інтерес орендарів і відбивають ліквідність квартири.

Конфігурація нерухомості 

Найзатребуваніші однокімнатні квартири, це квартири зі зручним плануванням і з комфортним метражем (35-40 кв.м.). Середнім попитом користуються двокімнатні квартири. Такі квартири популярні для сімей із дітьми.Окупаються вони довше за однокімнатні, але надалі дохід від неї буде трохи вищим. Що стосується трикімнатних квартир – для оренди вони найнерентабельніші.

Клас житла 
Економ клас – найдоступніший, але ціна оренди тут буде нижчою, отже і невеликий дохід. Але через доступну ціну не буде проблем із пошуком орендарів.

Ремонт 
У квартирі можна не робити дуже дорогий ремонт, але інтер’єр повинен бути зручним і продуманим. Також у квартирі повинні бути всі потрібні меблі та техніка.

Різниця між вибором квартири для себе та під здачу 

При купівлі квартири в оренду варто вивчити портрет квартиронаймача та його переваги. Не потрібно керуватися своїми смаками та потребами.
Якщо купувати квартиру на вторинному ринку, то варто вибирати варіант, який вже готовий до здачі. Краще відмовитись від житла зі зношеними комунікаціями. Також важливо звернути увагу на розмір комунальних платежів, можливість встановлення бойлера чи індивідуального опалення. Під оренду краще купувати житло вже в готовому будинку. Так можна відразу отримати вигоду від здавання. Підбирайте нерухомість за конфігурацією, розташуванням, метражем, класом та іншими критеріями.

Compare Listings