We found 0 results. View results
Your search results

Як захистити покинуту через війну нерухомість

15.11.2023

В умовах війни в Україні страхові компанії відмовляють у страхуванні можливих збитків від обстрілів, що унеможливлює отримання компенсації у разі пошкодження майна. Однак деякі ризики можна пом’якшити, уклавши договір управління майном, кажуть юристи. Це буде корисно для українців, які залишили своє житло через війну та не можуть контролювати стан свого майна, але хочуть забезпечити його належне управління та захист.

Як зменшити ризики тим, хто залишив своє житло через війну

Існують методи зниження ризиків фінансових втрат, пов’язаних із нерухомістю. З початком воєнних дій багато українців залишили країну, залишивши свої власні квартири. Найчастіше допомогу у нагляді за житлом надають родичі, сусіди чи агенти з нерухомості, але це не гарантує захист від можливих збитків, таких як пожежа, затоплення чи крадіжка.

Якщо ви хочете зменшити ризики та убезпечити свою нерухомість, то можна передати управління своїм житлом іншим особам через укладання договору управління майном. Управитель бере на себе відповідальність за управління майном відповідно до умов, встановлених у договорі. Такий договір зазвичай встановлює умови використання, технічного обслуговування, можливої оренди та іноді продажу майна.

Важливість договору управління майном включає кілька аспектів:

  • Юридичний захист: договір є основою захисту інтересів сторін у разі виникнення конфліктів чи невирішених питань.
  • Ясність та прозорість умов: чітко сформульовані умови у договорі запобігають непорозуменню та невизначеності, забезпечуючи зрозумілість та прозорість у відносинах між сторонами.
  • Оптимізація управління майном: правильно складений договір сприяє оптимізації процесів управління майном, підвищуючи його ефективність та дохідність.
  • Захист інтересів сторін: договір управління майном забезпечує захист інтересів як власника, і керуючої сторони, визначаючи їх права та обов’язки.

За надані послуги управління керуючий має право на оплату, розмір та спосіб якої визначаються контрактом. Важливим аргументом на користь договору управління майном є повна відповідальність управителя за шкоду, завдану житлом, яке йому передано. Він несе відповідальність за завдану шкоду, якщо не зможе довести, що вона виникла внаслідок непередбачених обставин, дій установника управління чи одержувача послуги.

Для українців, які змушені залишити своє житло через війну, договір управління майном представляє дієвий інструмент. Він дозволяє мати спостереження за своїм майном, яке вони не в змозі контролювати, забезпечуючи можливість отримання доходу та мінімізації фінансових ризиків, стверджують юристи.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings