We found 0 results. View results
Your search results

Які критерії є важливими для вибору житла під час війни для українців?

22.04.2024

Під час війни переваги українців щодо житла змінилися. Наразі головними критеріями вибору стала безпека. Війна привнесла нові аспекти у сприйняття як вторинного, і первинного ринків нерухомості.

Експерти зазначають, що на тлі умов виживання зникли інвестори, які раніше купували житло для подальшого перепродажу. Сьогодні ніхто не розглядає нерухомість як суто інвестиційний об’єкт, хоч це раніше було основним стимулом для будівельного бізнесу в країні. Нині основними покупцями на ринку нерухомості стали внутрішні переселенці.

Яке житло популярне на вторинному ринку

Сьогодні на вторинному ринку обирають житло, яке вже готове до проживання. Воно має бути невеликим, безпечним та зручним. Тому важливим є свіжий ремонт, а квартири з “бабусиним” ремонтом розглядаються рідко. Фахівці наголошують на важливості наявності паркування, школи та дитячого садка в пішій доступності. Ще одним важливим критерієм стало віддалення від об’єктів інфраструктури, таких як аеропорти, теплові електростанції, стратегічні підприємства та військові об’єкти, кажуть рієлтори. Хрущовки та панельні будинки викликають недовіру – вони нестійкі до обстрілів, а старі підвали не придатні для укриття.

Які критерії вибору при покупці квартири в новобудові в умовах війни

Сьогодні основні критерії вибору квартир у нових будинках такі:

  • готовність проекту чи активність будівництва;
  • безпека, включаючи використання каркасно-монолітної технології та наявність підземного паркінгу, який може бути тимчасовим укриттям;
  • зручне розташування, переважно у центрі міста чи історичних районах, а також близькість до транспортної інфраструктури;
  • покупці цінують безпеку та спокій, а також особливості житла, такі як поверховість, автономність та наявність сховищ;
  • паркування та комори, які раніше не були затребувані, зараз стали популярнішими через підвищену потребу в безпеці та збереженні майна.

Попит на трикімнатні квартири збільшився, особливо серед сімей військовослужбовців та медиків, але однокімнатні квартири, як і раніше, залишаються лідером ринку, з більш ніж 50% усіх продажів.

Наше агентство нерухомості “Оксаген” має багаторічний досвід роботи на ринку житла, наші фахівці завжди допоможуть вам підібрати відповідне житло та ретельно перевірять усі документи. Звертайтеся – ми завжди готові вирішити ваше будь-яке житлове питання!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings