We found 0 results. View results
Your search results

Коли краще починати ремонт

20.11.2023

Ремонт – процес, який рано чи пізно спіткає власників квартири в новобудові, мешканців вторинного житла або приватного будинку . Коли варто вплутуватися в ремонт і від чого це залежить?

Починайте, коли є «план»

Якісний дизайн-проект допомагає планувати кошти та час. За дизайн-проектом можна спланувати графік платежів. Також технічна документація, яка додається до проекту, допоможе уникнути помилок при виконанні різних робіт, наприклад, при укладанні настінної плитки, покриття для підлоги і т.д. За наявності дизайн-проекту будівельникам буде простіше працювати.
Фахівці радять спочатку розробити план ремонту, а вже після подумати про реалізацію.

Починайте ремонт, тільки якщо грошей достатньо 

Починайте ремонт тільки тоді, коли у вас є потрібна сума. Звичайно, досить складно розрахувати скільки знадобиться на ремонт, але якщо ви замовляли дизайн-проект, кошторис вже входить в цю роботу. Вона враховує чинники, що впливають витрати.

Це: 

  • тип житла (вторинний або первинний ринок);
  • розміри житла;
  • місце розташування та підведення комунікацій;
  • мети (авторський ремонт за індивідуальним проектом, економ-проект або просто косметика);
  • матеріали;
  • будівельна бригада.

Також до кошторису додайте 10-20% на непередбачені витрати. Добре, коли є резервний фонд.

Усадка будинку

Це стосується житла в новобудові. Нові будинки через якийсь час просідають і це може вплинути на ремонт. У цьому випадку краще почекати 6 місяців після того, як будинок введуть у експлуатацію.

Ідеальний сезон для ремонту 

Багато хто впевнений, що краще робити ремонт влітку. «Ідеальний старт» для початку капітального ремонту – це рання весна. Взимку замовляйте дизайн-проект та погоджуйте його, також можна купити будівельні матеріали, взимку часто проходять різноманітні акції та знижки. Шукайте будівельну бригаду.
Поки на вулиці прохолодно можна демонтувати і зводити нові стіни, робити електрику, вирівнювати підлоги та стіни.А з настанням тепла краще починати чистові роботи. Влітку рекомендується проводити поклейку, фарбування, укладання підлоги, монтаж стель. Поверхні сохнуть швидко та рівномірно, теплий час підходить ідеально для косметичного ремонту.

Compare Listings