We found 0 results. View results
Your search results

Купівля невеликого будинку: плюси та мінуси

20.11.2023

При виборі будинку важливо вибрати відповідний проект, який буде відповідати вашим запитам. Спочатку покупець повинен розуміти, який будинок він приблизно хоче і що він розраховує. Якщо ви хочете мати свій приватний будинок, але не готові до великих матеріальних вкладень, придивіться до невеликих проектів будинків. Такі будинки можна використовувати як дачу, для постійного проживання або будиночка на літо.
Розглянемо плюси невеликого компактного будинку.

Плюси 

Вартість квадратного метра 

Зараз на ринку нерухомості багато бюджетних варіантів невеликих будинків, але їх вартість залежить від класу, розташування та інфраструктури. Очевидно, що невеликий будинок коштуватиме дешевше, а також через відсутність зайвої землі ви не переплачуватимете.

Невеликі будинки простіше та дешевше в обслуговуванні

Через невелику площу житлово-комунальні послуги будуть нижчими, а якщо подбає ще й про енергоефективність, то взагалі можна звести їх до мінімуму. Також за невеликий будинок не потрібно платити податок на нерухомість. Власники приватних будинків звільнені від податку на нерухомість, якщо будинок площею до 120 кв. м. (залежно від регіону).

Близькість до природи та автономність від сусідів 

Незалежно від площі вашого будинку, ви будете автономні від сусідів та їх комунікацій. У будинку завжди ви маєте певний рівень приватності.У приватному будинку завжди є прибудинкова територія, можна посадити квітник, клумби. Якщо навіть прибудинкова територія невеликого розміру і немає місця для альтанки, то можна поставити невелику гойдалку або шезлонг. На подвір’ї можна поставити мангал, проводити тренування або приймати сонячні ванни.

Економія часу та сил 

Ремонт у невеликих будинках вимагає менших фінансових витрат. Також у великих будинках завжди є чим зайнятися, це прибирання великої території та поточний ремонт. Невеликі будинки часто бувають зовні набагато привабливішими за більш масивні будівлі, тому що їхні господарі вкладають максимум енергії та зусиль в оформлення екстер’єру.
Готові проекти будинків з невеликою площею менш вимогливі за всіма параметрами і вважаються найкращим рішенням для першої покупки нерухомості. У перспективі таку оселю дуже легко продати, якщо господарі захочуть щось більш просторе: попит на такі будинки завжди є.

Серед усіх переваг проекти невеликих будинків мають свої недоліки.

Мінус 

Такі споруди не можуть вмістити в себе багато людей

Все залежить від особистих відчуттів та переваг. У маленькому будинку із дітьми може бути тісно. Планування невеликих будинків більше підходять для молодої сім’ї з однією дитиною або без неї. Також невеликі будинки ідеальні для людей похилого віку, хто хоче тиші та приватності.А якщо ви плануєте поповнення, то у будинку площею 50 квадратів може бути вже тісно.

Мало місця для зберігання 

Якщо ви будете використовувати невеликий будинок для зберігання різних речей, він може перетворитися на склад або нежитлове приміщення. В цьому випадку краще орендувати склад або просто позбутися зайвих речей.

Оформлення інтер’єру 

У невеликих будинках або квартирах завжди складніше оформити інтер’єр, є певні обмеження з кількістю декору, у виборі кольорів та підборі меблів. Інтер’єр потрібно ретельно продумати, щоб ваше житло не перетворилося замість гарного маленького будинку на еклектичний склад чи нудний простір.
Купівля маленького будинку, як і іншої нерухомості, передбачає безліч нюансів і уваги до деталей. Визначтеся зі своїми уподобаннями та звертайтесь за допомогою до професіоналів, у нашому АН “Оксаген” допоможуть знайти житло вашої мрії!

Compare Listings