We found 0 results. View results
Your search results

Мікрорайон Ракетне Урочище

Ракетне Урочище – мікрорайон у Центральному районі Миколаєва, який займає північну частину півострова, на якій розташоване місто. Це затишне та комфортне місце для життя та відпочинку. Сучасну назву цей мікрорайон отримав від назви заводу, який працював тут і випускав бойові та сигнальні ракети для армії.

З історії мікрорайону

У 1967 році на місці сучасного масиву був побудований великий ракетний завод, головною метою якого було виробництвосигнальних, рятувальних і бойових ракет, які використовувалися в гірських умовах для потреб російської царської армії. На пустирі були зведені цехи, різні склади та двоповерхова будівля заводу. Разом із заводом було побудовано ракетний завод, директором якого став Костянтин Іванович Костянтинов. Під його керівництвом був висаджений красивий парк та численні зелені зони. Так було покладено початок Ракетного Урочища. Зараз на будинку під номером 11 на вулиці Артилерійській розташована меморіальна дошка на честь начальника Миколаївського ракетного заводу.

У 1911 році роботу заводу було припинено через відсутність замовлень. На території ракетного заводу розмістили військову радіостанцію, що функціонувала під час Першої світової війни.

Переваги життя в мікрорайоні Ракетне Урочище

Нерухомість масиву представлена ​​в основному приватними будинками та дачами. Це комфортний мікрорайон із усім необхідним для сучасного життя. Масив відмінно підійде для тих, хто мріє жити в оточенні природи, але перебувати поруч із цивілізацією. Інфраструктура тут досить розвинена. Тут є різноманітні продуктові магазини, супермаркети, аптеки та інші об’єкти. Зайнятися спортом можна в комплексі “Пожежно-прикладний спорт” зі стадіоном та іншими локаціями. На території Ракетне Урочище курсують маршрутні таксі до різних куточків Миколаєва.

Compare Listings