We found 0 results. View results
Your search results

Чи потрібно отримувати нові документи на квартиру, якщо змінюється назва вулиці

23.11.2023

В Україні декомунізація набирає все більших обертів, тому повсюдно починають змінюватися не лише назви площ та вулиць, а й навіть населених пунктів.
Незважаючи на те, що дуже багато вулиць на папері було змінено ще у 2015 році, мешканці будинків, розташованих на них, не знають, чи потрібно переоформлювати документи, що встановлюють право на свою нерухомість. Тому ми розберемо цю проблему і відповімо на питання, що найчастіше виникають.

Після перейменування вулиці не вимагають зміни такі документи, що встановлюють право:

  • Свідоцтво про право спадщини;
  • Свідоцтво про право власності;
  • Договір купівлі-продажу;
  • Договір дарчим;
  • Договір обміну.

Всі ці договори та свідоцтва надалі будуть чинними.

Як продати квартиру при зміні назви вулиці

У разі продажу чи дарування нерухомості, яка розташована за адресою з новою назвою, потрібно звернутися до органу держреєстрації прав на речове майно та написати заяву, в якій зазначається прохання внести зміни до Держреєстру у зв’язку зі зміною назви вулиці.
Під час продажу нерухомості потрібно отримати довідку, яка свідчить про зміну назви вулиці. Такий документ видає Департамент містобудування та архітектури виконавчого органу Вашого міста.
Варто зазначити, що при цьому змінювати документи, що встановлюють право, не потрібно – для здійснення операцій з нерухомістю достатньо лише довідки. На основі права власності та цієї довідки, нотаріус засвідчує документи та видає новому власнику правовстановлюючий документ із зазначенням нової назви вулиці.

Compare Listings