We found 0 results. View results
Your search results

Здаємо кімнату в квартирі

22.11.2023

Зараз ринок оренди кишить різними варіантами на будь-який смак та фінансові можливості: квартири, дачі, будинки, котеджі. Але трапляються випадки, коли немає можливості здавати в оренду житло, і для оренди виставляється лише кімната.

Як знайти орендаря?
Порожні приміщення – це можливість додаткового заробітку, здаючи кімнату на тривалий період в оренду. Процедура оренди такої нерухомості кардинально не відрізняється від аналогічної ситуації з квартирою. Власник шукає мешканця 2 способами:

  • – за допомогою агента з нерухомості. Ріелтор бере за оплату своїх послуг з орендаря, а власник тільки уточнює агенту свої побажання та умови, і чекає на потенційних квартирантів.
  • – самостійно. Розміщення реклами про оренду, переговори з бажаючими винайняти житло, показ кімнати та інше – все це на плечах господаря або його довіреної особи. Незалежно від прийнятого рішення, слід контролювати ситуацію, т.к. орендар житиме разом із власником квартири на одній житловій площі.

Продумайте рекламне оголошення
Охочих орендувати кімнату в квартирі з господаркою або без господині, достатньо. Одні планують знімати таке житло через їхню низьку платоспроможність, інші – через гарне місце розташування та відсутність інших відповідних варіантів. Щоб про знімання кімнати дізналася якомога більше людей, потрібно правильно скласти рекламне оголошення.
Розміщують оголошення у друкованих виданнях, на вуличних дошках чи інтернет-порталах.Завдяки різноманітним інтернет-ресурсам більшість орендарів знаходять собі відповідне житло.

Телефонні переговори
Телефонні дзвінки від потенційних орендарів – одна з умов успішної здачі кімнати в оренду. Для цього можна придбати окрему сім-карту, щоб відрізняти дзвінки орендарів від інших. Розмовляючи з орендарем, потрібно чітко описати кімнату, не надто прикрашаючи її, оскільки при огляді житла або на перших днях проживання всі недомовлені деталі або занадто неправдивий опис стануть відомими – заощаджуйте свій час і час потенційних наймачів.

Кімната для оренди та інші приміщення
Ніхто не цурається попереднього перегляду, т.к. ніхто не має наміру віддавати свої гроші за особисто неперевірені житлові умови. Упорядкуйте не тільки орендовану кімнату, а й інші приміщення в квартирі, особливо ті, які будуть у спільному використанні: коридор, кухню, санвузол, балкон та інші.

Оформляйте договір
Господар квартири має обговорити з потенційним орендарем всі нюанси спільного проживання.
Сюди входять: користування санвузлами, побутовою технікою, посудом, можливість відвідування гостей, графік прибирання, наявність тварин та інше. Якщо власник і орендар житимуть на одній території, то всі тонкощі побутових відносин необхідно заздалегідь обговорити.Письменно оформіть усі умови оренди:

  • – особисті дані орендаря та орендодавця;
  • – період оренди та розмір плати;
  • – оплата комуслуг (хто платить, за які послуги, в якому обсязі);
  • – правила спільного проживання;
  • – список меблів, якими може користуватися квартиронаймач;
  • – екстрені ситуації та інше.

Договір оренди оформляється у 2 екземплярах, на кожному з яких стоять підписи обох сторін. Щоб угода була законною, необов’язково звертатися до нотаріуса. І не забудьте обов’язково отримати згоду всіх власників квартири на проживання орендаря.

Compare Listings