We found 0 results. View results
Your search results

Знижені ціни на нерухоме майно поділили продавців на дві групи

22.11.2023

Плавне зниження вартості вторинної нерухомості протягом 2016-2017 р. призвело до того, що сформувалося дві групи продавців нерухомості.
Перша група – це звані “мотивовані”. Вони мають 2 головні мотиви продажу: екстрена ситуація, коли продавець за допомогою отриманих від угоди фінансів вирішує гостру життєву проблему. Наступною причиною може бути комерційний розрахунок. За словами фахівців, цю групу продавців умовно називається “вичікуючі”: у них немає гострої потреби у продажу, і мислять приблизно так: “Краще нехай стоїть, вона ж їсти не просить!” При цьому ціна на такий об’єкт найчастіше завищена. Тобто реальних шансів на угоду у продавців досить мало
Як запевняють фахівці, поділ продавців на дві групи найбільше виражено, якщо справа стосується житла класу “бізнес”.
На початок 2017 року середня ціна 1 кв. таких об’єктів знизилася з 848 до 938 у.о. Вартість нерухомості ¦класу “еліт” опустилася з 1 117 до 946, а класу “економ” – з 525 до 487 доларів.
Менеджер АН «Оксаген» Наталія Козлова вважає, що фактором, який впливає на коливання цін на нерухомість, є курс валют, що постійно змінюється. Якщо курс буде стабільним, то ціни будуть приблизно на одному рівні, на якому знаходяться на сьогоднішній день, або покажуть досить незначне зниження.

Compare Listings