We found 0 results. View results
Your search results

6 випадків, коли угода купівлі-продажу може бути визнана недійсною

08.04.2024

Давайте розглянемо ситуації, за яких ваша угода з нерухомістю може бути визнана недійсною, і що можна зробити, щоб уникнути таких проблем.

Випадок 1

У разі порушень при приватизації квартири, наприклад, якщо не було враховано права неповнолітніх дітей, сторона правочину може подати позов до суду. Це може призвести до визнання недійсності свідоцтва про приватизацію та саму угоду, внаслідок чого ви можете повернути гроші за квартиру.

Випадок 2

Якщо квартира продається без згоди одного з подружжя, суд може визнати правочин недійсним. Це може призвести до повернення грошей за квартиру, а також можливе стягнення половини вартості квартири на користь потерпілого.

Випадок 3

Нерідко квартири продаються під виглядом дарування або із заниженою вартістю договору для ухилення від податків. У таких випадках суд може повернути квартиру покупцю, але сума відшкодування буде обмежена зазначеною у договорі вартістю.

Випадок 4

Якщо угоду було здійснено з грубими порушеннями, наприклад, з підробленими документами чи підписами, суд може визнати її недійсною. І тут кожна сторона буде зобов’язана повернути все, що було отримано під час угоди.

Випадок 5

Якщо продавець нерухомості недієздатний, опікун може подати до суду позов про визнання правочину недійсним. Це може призвести до повернення вами квартири та грошей.

Випадок 6

Якщо у квартирі прописана людина, яка перебуває у в’язниці чи будинку для людей похилого віку, вона може заявити свої права через суд. Щоб уникнути подібних ситуацій, слід ретельно перевірити всіх членів сім’ї продавця та їх права на нерухомість, а також вимагати нотаріально завіреної згоди на продаж від усіх власників.

Якщо вам потрібна допомога у підборі житла для покупки, звертайтесь до нашого агентства нерухомості “Оксаген”. Наші фахівці зроблять все можливе, щоб допомогти вам знайти квартиру чи будинок швидко та без зайвих проблем.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings