We found 0 results. View results
Your search results

Чорноморський національний університет у Миколаєві

Чорноморський національний університет Миколаєва вважається одним із наймолодших навчальних закладів України. Він знаходиться у будівлі, в якій за Указом імператора було створено Миколаївську портову ремісничу школу. З того часу тут працювали різноманітні навчальні заклади.

Створення університету 

3 липня 1996 року було створено філію Національного університету “Києво-Могилянська академія” постановою Кабінету Міністрів України. Сама ідея створення з’явилася влітку 1995 у викладачів Українського державного морського технічного університету. Ідею підтримала влада міста та було виділено приміщення під навчальний заклад.

У 2002 -2008 роках вищий навчальний заклад вже працює як Миколаївський державний гуманітарний університет імені Петра Могили комплексу «Києво-Могилянська академія». 2008 року навчальний заклад стає Чорноморським державним університетом імені Петра Могили (ЧДУ імені Петра Могили). 4 червня 2016 року ВНЗ набуває статусу національного.
Варто зазначити, що Києво-Могилянська академія – перший університет, який відкрився у Східній Європі, видатним діячем православної церкви та реформатором освіти Петром Могилою. Ця видатна людина була одним із засновників академії. В основу роботи Миколаївського національного університету імені Петра Могили покладено його досвід та філософську концепцію.

Університет вже досяг успіхів і став одним з кращих освітніх закладів у південному регіоні України. За час свого існування у ЧНУ імені Петра Могили викладали понад 80 іноземних викладачів та 15 професорів з університетів США, які є лауреатами престижної нагороди за викладання – програми Фулбрайта.

Compare Listings