We found 0 results. View results
Your search results

Миколаївська філія Київського національного університету культури та мистецтв

Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтв відчинила свої двері для студентів у 1971 році. Вже 1975 року філія випустила 189 перших фахівців.

Загальна інформація 

Філія працює в центрі міста по вулиці Декабристів, тут знаходиться три навчальні корпуси, в яких є все для успішного навчання. Для студентів, які навчаються на дизайнерів, створено творчо-виробничі майстерні та художні студії. Для майбутніх музикантів є спеціалізовані аудиторії з музичними інструментами та технікою. У філії знаходиться бібліотека з цінними екземплярами наукової, навчальної та мистецтвознавчої літератури. Їх налічується близько 90.

З 1 лютого 1999 року Миколаївська філія працює як окремий підрозділ та входить до складу Київського національного університету культури та мистецтв, ректором якого є професор М.М. Поплавський. Поплавський обіймає цю посаду з 1993 року. Викладачі та студенти постійно беруть участь у різноманітних наукових дослідженнях у сфері культури, народної творчості та мистецтва.

У навчальному закладі також працює Народний хоровий колектив кафедри Музичного виконавства, керівником якого є професор Шпачинський О.О. Хор – гордість філії, він неодноразово перемагав на Всеукраїнських конкурсах і вважається одним із найкращих в Україні.Про відзначався колектив народного танцю «Миколаїв» (керівники – доц. Мерлянов М.В. та Мерлянов А.А.). 2020 року він отримав звання народного. Молодіжний театр “Стук”, команда КВК «Баламутки» також відомі своєю творчістю в Україні.

Миколаївська філія Київського національного університету культури та мистецтв займає важливе місце серед освітніх закладів міста та має багато творчих досягнень.

Compare Listings