We found 0 results. View results
Your search results

Що буде з цінами та попитом на нерухомість у 2021 році

17.11.2023

2020 рік був складним, тривалий карантин вплинув на всі сфери життя, в тому числі і на ринок нерухомості. Незважаючи на те, що відбувається, експерти попереджають про зростання цін на 10-15%.

Зростання цін неминуче 

За інформацією Державної служби статистики за 11 місяців минулого року забудовники збудували на 18% менше житлових метрів, ніж за такий же період 2019 року. Середня вартість квадратного метра зросла на 6,5%. Аналітики стверджують, що цього року підвищення цін на квадратні метри буде зумовлене скороченням обсягу пропозицій на ринку. Цей фактор може прискорити зростання цін на квартири. Позитивно на ринок нерухомості може вплинути активізація іпотеки та зниження ставок. 2020 року спостерігався попит на іпотечне кредитування, оскільки ставки трохи знизилися. Також експерти кажуть, що ціни на житло зростуть в основному в сегменті комфорту та бізнес-класу. Це зумовлено тим, що зростають витрати на благоустрій. У бізнес-класі у великих житлових комплексах витрати можуть становити до 8% від собівартості будівництва.

У 2021 році інвесторам варто вкласти кошти в нерухомість, щоб зберегти гроші від інфляції та можливого банкрутства банків.

Попит на нерухомість 

Покупці цього року обиратимуть надійних забудовників, які ретельно продумали свою бізнес-модель. Також для потенційних покупців важлива не лише сама якість майбутнього житлового комплексу, а також репутація забудовника та його фінансові можливості. На ринку нерухомості спостерігається ще одна тенденція. Карантин підвищив попит на об’єкти, які розташовані в чистій зоні, невеликій поверховості, побудовані з екологічних матеріалів із застосуванням сучасних технологій.
Який би не був прогноз аналітиків і які б події не відбувалися в країні, для українців нерухомість залишається зрозумілою інвестицією, а ринок нерухомості точно зростатиме і розвиватиметься.

Compare Listings