We found 0 results. View results
Your search results

Що чекає ринок оренди нерухомості у 2021 році

17.11.2023

У 2021 році ринок оренди нерухомості відчуватиме наслідки кризи 2020 року, коли спостерігалося скорочення кількості орендарів через введення карантину.

Що чекає ринок нерухомості в поточному році 

За словами експертів істотних змін не відбудеться, попит на оренду житла і цінова політика буде такою ж, як і минулого року. Ринок оренди упокорився з існуючими обмеженнями і попит став трохи відновлюватися. У 2020 році багато орендували житлову та комерційну нерухомість у нових комплексах. Це пояснюється зручними плануваннями квартир, розвиненою інфраструктурою та іншими факторами. Цього року спостерігатиметься схожа тенденція.

Ринок комерційної нерухомості залежить від того, коли представники бізнесу відновлять свою роботу, яка призупинилася через карантин. Це стосується столиці України та інших міст.
Все ж ринок оренди активізувався і звик до нових умов роботи, але головним індикатором залишається попит. Якщо карантин закінчиться і всі обмеження буде знято, то попит на оренду відновиться і зросте. Але на початку 2021 року сильної активності не станеться.

Які об’єкти будуть популярні для оренди в 2021 році

Що стосується житлової нерухомості, то тут попит не відрізнятиметься від попереднього року.В основному будуть популярні однокімнатні квартири невеликої площі в районах із розвиненою інфраструктурою та транспортною розв’язкою. Також будуть затребувані двокімнатні квартири площею 55-75 кв.м. Нові житлові комплекси залишаються привабливими для орендарів завдяки сучасним комунікаціям, індивідуальному опаленню та упорядкованим територіям.

Навесні може зрости попит на оренду будинків. Така тенденція спостерігалася навесні 2020 року, багато хто оцінив переваги життя в будинку під час пандемії. Будуть популярними й будинки, які знаходяться за містом.

Ситуація в сегменті комерційної нерухомості, який найбільше просів, буде залежати від обмежень. Найімовірніше, орендарі вибиратимуть найцікавіші для роботи об’єкти. Зараз на ринку велика кількість пропозицій на будь-який смак та гаманець. Ціни на оренду залишаються стабільними через неясну ситуацію з пандемією. Якщо попит почне зростати, ціни можуть зрости, особливо на найпопулярніші об’єкти.

Compare Listings