We found 0 results. View results
Your search results

Що питати, якщо ви зібралися купити квартиру в новобудові

21.11.2023

Купівля квартири в новобудові має багато плюсів, але все ж таки до вибору будь-якої нерухомості необхідно підходити відповідально. Що потрібно запитувати, якщо ви хочете купити квартиру в новобудові? У цій статті ми зібрали топові питання, які необхідно поставити у відділі продажів.

Чи є вся дозвільна документація?
Проблема довгобудів в Україні є актуальною і першим про що необхідно поцікавитись це дозвільна документація. Необхідні документи часто завантажені на сайтах забудовників, але у відділі продаж можна попросити оригінали документів. Це документи на землю під будівництво (держакт, рішення держоргану влади, договір оренди ділянки та подібні); містобудівні умови та обмеження; експертний звіт та інші.

Чи відповідає цільове призначення ділянки?
Якщо об’єкт будується не за цільовим призначенням, то надалі можуть виникнути проблеми зі здаванням в експлуатацію. Відповідь у відділі продажу, що документи перебувають у суді чи міськраді, має насторожити.

Хто забудовник?
Це питання також одне з важливих. Інвестор зможе дізнатися про забудовника, про здані вже об’єкти, наявність банків – партнерів тощо. Пам’ятайте, що забудовник, власник та орендар земельної ділянки можуть бути різні люди.

Яка вартість квартири?
Інформація, яка вказана в рекламі, не завжди є правдивою, тому важливо дізнатися про реальну вартість квадратного метра та параметри, які враховуватимуться у підсумковій вартості житла.Який тип контракту використовується?
Договори відрізняються друг від друга порядком внесення платежів. Девелопери продають квартири по-різному. Це можуть бути договори інвестування, купівлі-продажу майнових прав, попередній договір та купівля через фонд фінансування будівництва. Найкраще проконсультуватися з досвідченим юристом.

Чи можлива розстрочка?
При купівлі квартири на виплат у кожного забудовника є свої умови: терміни та розміри виплат, початковий внесок та додаткові витрати. Часто забудовники за договором розстрочки мають право підвищувати вартість квадратного метра, залежно від готовності об’єкта. Для правильної схеми виплат необхідно ознайомитись із договором розстрочки.

Коли будинок здадуть в експлуатацію?
Уточнюйте термін здачі заздалегідь. Деякі забудовники обмовляють це з покупцем у разі затримок, а деякі вписують у договір дрібним шрифтом.

Які матеріали використовують для будівництва?
Краще дізнатися про матеріали та технології будівництва заздалегідь, а переконатися можна, поспостерігавши за будівництвом наживо або за допомогою веб-камер. Наразі при будівництві нових об’єктів приділяють увагу енергоефективності. Правильно утеплений будинок дозволяє економити на опаленні. Поцікавтеся, який матеріал та технологія використовується для утеплення зовнішніх стін.

Хто буде займатися обслуговуванням будинку і що з інфраструктурою та прибудинковою територією?
Новобудови передають на баланс міста чи власної експлуатаційної компанії, створюють ОСББ.Від цього залежить сума послуг ЖКГ та інші нюанси. Запитайте про наявність інфраструктури, благоустрій прибудинкової території, наявність паркінгу тощо.

Compare Listings