We found 0 results. View results
Your search results

Дім Мирохіна

Розповіді про історичні будівлі Миколаєва вже стали доброю традицією. Сьогодні ми розповімо вам ще про один будинок, який бачили багато миколаївців, але, можливо, не всі знають історичні подробиці, йтиметься про будинок Мирохіна на Пушкінській.

Основні характеристики:

Адреса: Пушкінська, 52

Тип будівлі: житлова

Стиль: історизм

Архітектор: невідомий

Рік будівництва: середина-кінець 19 століття

Статус: без статусу

Цей будинок, як і кілька інших сусідніх будівель, належали в 1900-1910 роках відомому домовласнику Мірохіну С.С.

На перший погляд будинок Мирохіна виглядає дуже просто. Але все далеко не так, у композиції фасаду дотримано суворої симетрії і це робить будинок типовим для історичного центру міста. Наявність одночасно трьох аттиків значного розміру, розташованих на невеликій відстані один від одного, відрізняє будівлю серед великої кількості інших будинків. Характерними рисами тогочасних будинків (дореволюційний період) були аттики, парапетні грати і дах з черепиці. Найчастіше всі ці елементи або частина з них при ремонті знищувалися. Тому, в наш час, знайти будинок з повним ансамблем вищезгаданих деталей не так просто.

У сучасному Миколаєві поряд з розглянутим будинком розташувалися інші будиночки, які дуже вигідно його доповнюють, а легкий ухил вулиці формує мальовничий міський пейзаж.

 

Compare Listings