We found 0 results. View results
Your search results

Колишній головний поштамт у Миколаєві

Продовжуємо розповідати про історію значущих будівель у Миколаєві. У цій публікації йтиметься про легендарну будівлю «Главпоштамту», яка дивом вціліла після Другої світової війни.
Колишній головпоштамт (поштово-телеграфна контора) Миколаєва розташований на розі Спаської та Наваринської вулиць. Це велика двоповерхова будівля, на її фасаді збереглася деталь архітектури в стилі модерн. На першому поверсі видніються маски левів з орнаментальним доповненням, а вікна другого поверху прикрашені мальовничими гіпсовими гірляндами. На жаль, будівля зараз не в кращому вигляді і потребує реставрації.

 На межі XIX-XX століть будівлю перебудували під керівництвом знаменитого петербурзького архітектора Євгена Штукенберга, який зробив великий внесок в архітектуру нашого міста. У 1890 році, Євген Антонович Штукенберг став головним інженером-будівельником і очолив міський Архітектурний комітет. Крім вирішення головних завдань міста, таких як: замощення вулиць, спорудження міського водопроводу чи організація у Миколаєві трамвайного руху (конки), ним було здійснено понад сімдесят інженерно-архітектурних проектів. Він вважається найрезультативнішим архітектором за всю історію Миколаєва. Роботи архітектора в псевдостилях часів еклектики, пізніше з’явився і стиль модернізм, що і відбилося на оздобленні будівлі колишнього головпоштамту.

Compare Listings