We found 0 results. View results
Your search results

Додаткові витрати при купівлі квартири у новому будинку

20.11.2023

Вибираючи квартиру в новобудові, багато хто розраховує витратити ту ціну, яка вказана в рекламі. Але це зовсім не так, і потрібно бути готовим до додаткових витрат. Які ж можуть бути реальні витрати на купівлю квартири в новобудові?

Підсумковий бюджет на купівлю нерухомості в новобудові складається з таких витрат: 

  • вартість загальної площі житла;
  • податки та юридичний супровід;
  • оплата банківських послуг;
  • доплата за додаткові квадратні метри;
  • оплата комунальних платежів, якщо об’єкт якийсь час не вводиться в експлуатацію;
  • оплата послуг спеціаліста з прийому житла.

Варто врахувати, що розмір додаткових витрат залежить від багатьох факторів: від етапу будівництва, від способу оплати, від способу купівлі житла.

Податки та юридичні тонкощі 

Купівля-продаж нерухомості завжди супроводжується оформленням права власності та внесенням даних до державного реєстру.За цю послуги покупець зобов’язаний заплатити державне мито, воно становить 1% від зазначеної у договорі вартості нерухомого майна. Така сама сума оплачується до Пенсійного фонду. Не потрібно її платити лише у тому випадку, якщо ви перебуваєте на квартирному обліку або купуєте житло вперше. Послуги грамотного юриста коштують певну суму.

При реєстрації права власності покупець оплачує адмінзбір у розмірі 0,1 прожиткового мінімуму. Перед цим потрібно оформити та отримати технічний паспорт квартири – від 400 грн., все залежить від термінів та площі об’єкту.
Щоб мінімізувати ризики, зверніться до великого агентства нерухомості. Вартість послуг варіюється в розмірі 3-5% вартості угоди. В агентстві допоможуть підібрати потрібний варіант та нададуть юридичні консультації. Також ріелтори не співпрацюють із несумлінними забудовниками, їм самим це не вигідно.

Оплата банківських послуг
Передача грошей здійснюється через банківський рахунок при розрахунку фізичної особи з суб’єктом господарювання на суму понад 50 тис. грн. Відповідно розмір банківських комісійних за послуги залежить від типу угоди. Уточнюйте усі фінансові моменти до підписання угоди, щоб надалі не було проблем.

Зайві метри 

У будинку будинку площа квартири і кількість оплачених метрів вказані приблизно. Тільки після введення будинку в експлуатацію відбуваються остаточні виміри.Як правило, реальна площа виявляється трохи більшою за проектну, а за додаткові квадратні метри інвестору доводиться доплачувати.

Комунальні платежі

Якщо будинок здається не в зазначений термін через різні обставини, наприклад, проблеми з отриманням поштової адреси або іншої документації, власникам потрібно оплачувати комунальні послуги. Усі деталі мають бути прописані у договорі.

Послуги спеціаліста з приймання житла 
Щоб не пропустити різні дефекти в квартирі, краще скористатися послугами фахівців з приймання житла. У них є все обладнання та знання. Вони визначать шлюби та допоможуть вирішити питання з будівельною компанією.

При купівлі нерухомості в новобудові варто розрахувати всі додаткові платежі, щоб не зіткнутися надалі з фінансовими проблемами. Якщо ви плануєте купити квартиру в новобудові в Миколаєві, ми рекомендуємо не випробовувати долю із забудовниками та звернутися до надійного АН “Оксаген”!!!

Compare Listings