We found 0 results. View results
Your search results

Яка шумоізоляція: що потрібно знати?

20.11.2023

Дуже часто, зробивши хороший ремонт у квартирі, ви не отримуєте очікуваного результату. У квартирі начебто все ідеально, але вам не дають спокою постійні настирливі звуки і шум ззовні, а тиша – це одна з основних складових комфортного життя. Ідеальним, у цьому випадку, варіантом стане приватний будинок, що знаходиться на відстані від джерел шуму, але цей варіант далеко не всім по кишені. Тому, при плануванні ремонту в квартирі, слід подумати про якісну шумоізоляцію.

Що таке звук і яка його природа?

Звук – це хвильові коливання різної амплітуди. Щоб знизити рівень звуку, потрібно погасити коливання його хвиль, поглинувши, відобразивши або перетворивши їхню енергію.

Залежно від характеру поширення, звук можна розділити на такі види:

  • Ударний – шум, який виникає при механічному впливі. Такий вид звуку може виникати при падінні предметів, ударах по стінах, підлозі або стелі, і цей шум, як правило, є головним джерелом роздратування за життя в багатоквартирних будинках.
  • Повітряний – шум, який поширюється повітрям (гучна музика, крики і так далі). Цей вид звуку поряд із ударним є не менш дратівливим.
  • Структурний – звук, утворений каркасом, конструкцією будівлі.Цей вид шуму зустрічається набагато рідше і не вартий особливої ​​уваги.

Таким чином, зупинимося на двох видах звуків: ударному та повітряному.

Монтаж звукоізоляції

Як ми вже розібралися, використання звукоізоляції в квартирі є обов’язковою умовою якісного ремонту. Ідеальний варіант – повна звукоізоляція (підлога, стеля та стіни, за винятком перегородок усередині квартири, якщо, звичайно, ви не хочете ізолювати і кімнати одна від одної).
Що стосується ізоляційних матеріалів, то тут є де розгулятися. Проте, фахівці радять використовувати комірчасті конструкції різнорідної структури. Такі конструкції коштують недорого, важать мало і мають невелику товщину. І при правильному монтажі здатні забезпечити відмінний результат.

Для досягнення кращого ефекту, необхідно реалізувати так звану “квартиру в квартирі”, тобто встановити шумоізоляцію по всьому периметру, включаючи двері та вікна (дверні та віконні отвори є основними джерелами проникнення звуку) ). При цьому комплектуючі шумоізоляційного матеріалу не повинні нашаровуватися один на одного, інакше всі старання будуть марними. Слід зазначити, що процес звукоізоляції є комплексним, він залежить не тільки від правильного вибору ізоляційного матеріалу та ідеального монтажу, але також від якості вибраних будівельних матеріалів та інших факторів.Ця галузь давно досліджується вченими – акустиками і постійно прогресує, але досконалості, як відомо, немає меж.

Compare Listings