We found 0 results. View results
Your search results

Як зробити недорогий ремонт у маленькій ванній кімнаті: корисні поради

20.11.2023

Економний варіант у ванній кімнаті може стати вельми реальним заходом, якщо дотримуватися кількох порад. Навіть бюджетний варіант може виглядати стильно та сучасно. Головний секрет у правильному виборі матеріалів та виконанні більшості робіт самостійно.

Обирайте вітчизняних виробників 

Професійні дизайнери часто радять європейські бренди матеріалів, але українські виробники не гірші. Вони набагато дешевші і цілком реально вибрати матеріали гарної якості. Бвелика частина вартості дорогої імпортної сантехніки та будматеріалів складає плата за бренд.

Планування витрат 

Якщо у вас невеликий бюджет, то варто порівняти ціни на всі необхідні матеріали. Порівняйте ціни з інтернет-магазинами та уточнюйте умови доставки. Чим детальніше буде вказано ваші витрати, тим простіше буде організувати ремонт за вашим бюджетом. При цьому обов’язково закладіть +10% на непередбачені витрати.

Виконуйте роботи власноруч 

Якщо роботи буде виконувати фахівці, близько половини ваших витрат піде на оплату їхньої праці. Деякі роботи можна зробити і без особливих навичок, таких як: демонтаж старої плитки або фарбування стін.

Бюджетний варіант обробки стін 

Серед найбільш бюджетних матеріалів для обробки стін ванної кімнати виділяють:

  • фарбу;
  • стінні панелі ПВХ;
  • плівку-самоклейку;
  • недорогу плитку.

Плитка – найпрактичніший варіант. Вона витримує перепади температури, виглядає естетично та легко миється. Але потрібно попередньо підготувати стіни: видалити старе покриття, обробити фунгіцидами при необхідності, вирівняти. Найпростіший варіант – це фарбування стін, з цим зможе впоратися кожен.

Облицювання підлоги та стелі

Бюджетні варіанти для підлоги – це лінолеум або недорогий кахель. Лінолеум може бути лише як тимчасовий варіант, тому що під ним може виникнути пліснява. Кахель більш практична для ванної кімнати. Але буде потрібно демонтаж старого покриття, стяжка, що вирівнює, плитковий клей, затирка і хрестики-розділювачі.
Для стелі популярним і одночасно бюджетним варіантом буде використання емульсованої водостійкої фарби. Якщо стеля рівна, то її можна пофарбувати матовою водостійкою фарбою або просто побілити.Нова біла стеля відразу освіжить все приміщення, а роботи можна виконати самостійно.

Вибір сантехніки 
Найдешевший варіант для ванни – це акрил, хороший вибір для сім’ї з дітьми, вона не травмонебезпечна при падінні, але термін служби невисокий. Якщо ж у вас стара чавунна ванна, але вона пожовкла або потріскалася, то можна її покрити рідким акрилом. Вона повністю зміниться.

Для унітазу, як і для раковини, рекомендується вибрати фаянс вітчизняного виробництва. Він дешевший за порцеляну, але загалом не гірший.

Compare Listings