We found 0 results. View results
Your search results

Як не переплатити, купуючи «дешеве житло»

20.11.2023

Вибираючи квартиру, люди беруть до уваги багато факторів. Деякі купують житло на ранніх етапах будівництва та без обробки, іншим важливе планування та інфраструктура тощо. Зараз на ринку нерухомості велика конкуренція, оскільки пропозицій багато, а попит невеликий. Але фахівці радять придивитися, якщо вам пропонують дуже низьку ціну. Може вийде так, що під час ремонту доведеться витратитися, як результат, економія буде несуттєвою або піде нанівець.
Експерти радять заздалегідь прорахувати скільки обійдеться приведення квадратних метрів у порядок, якщо купувати квартиру з мінімальним наповненням. Якщо штукатурити стіни, робити стяжку підлоги, теплу підлогу, встановлювати радіатори – це затягує переїзд в нову квартиру. Навіть якщо ви закінчите швидко ремонт, ваші сусіди можуть робити його довгий час. Це багато шуму, бруду та дискомфорту. Так що купити квартиру в новобудові і відразу в неї в’їхати навряд чи вийде, тоді як при покупці житла на вторинному ринку це цілком можливий варіант.
Фахівці радять перевіряти, що будівельна компанія пропонує крім чотирьох стін. Зверніть увагу на вікна та двері. Якщо вони неякісні, їхня заміна обійдеться недешево. А гарні вікна та двері гарантують енергозбереження, що позитивно впливає на рахунки з комунальних послуг. Полегшить майбутній ремонт готова стяжка підлоги, на яку відразу можна монтувати ламінат, а також чистова гіпсова штукатурка стін під поклейку шпалер. Покупець може переплатити близько 50-70 тис. грн. лише за стяжку підлоги та штукатурку стін, не рахуючи вікна та двері.Також варто дізнатися, яка планується система опалення.
Потрібно ознайомитися з репутацією забудовника, портфелем реалізованих ним проектів, переконатись у відсутності суспільних скандалів, щоб надалі не виникло проблем.
Купівля нової квартири має принести радість та затишок, а не нові проблеми, тому краще все проаналізувати та вибрати будинок, який будується з якісних матеріалів, з максимальною комплектацією квартир та без затримок.

Compare Listings