We found 0 results. View results
Your search results

Як переселенцям купити житло в кредит у 2024 році

02.05.2024

Переселенцям в Україні надається можливість купівлі власного житла за пільговими умовами через декілька доступних кредитних програм. Розкажемо у цьому матеріалі, що це за програми.

Програма “єОселя”

Однією з доступних програм є програма “єОселя”, яка стала доступною із серпня 2023 року. У рамках цієї державної програми передбачено два варіанти оформлення іпотеки – під 3% та 7% річних. Для внутрішньо переміщених осіб придбання житла можливе за ставкою 7% річних.

Банками-партнерами програми “ЄОселя” є “Ощадбанк”, “ПриватБанк”, “Укргазбанк”, “Глобус банк”, Sky Bank, “Укрексімбанк”, Sense Bank та “Банк Кредит Дніпро”.

Українці досить активно користуються цією програмою. За даними уряду, з початку поточного року через програму “ЄОселя” українці отримали кредити на купівлю 2 800 квартир та 87 приватних будинків на загальну суму близько 5 мільярдів гривень. З моменту запуску програми кредити було видано 9212 сім’ям на загальну суму 14,2 мільярда гривень.

Людям, які розглядають можливість отримання пільгового кредиту за програмою “єОселя”, необхідно відповідати таким критеріям:

  • бути повнолітніми і не досягати віку старше 70 років на момент завершення терміну дії кредитного договору;
  • бути відсутнім у санкційних списках;
  • не брати участь у інших державних програмах для покупки житла.

Якщо ваша заява була відхилена під час реєстрації кандидатів, ви можете внести корективи до неї та повторно подати її. На останньому етапі потрібно укласти договір із банком та договір купівлі-продажу нерухомості або земельної ділянки.

Кредити від KfW

Ще одним варіантом доступного житлового кредитування є програма “Держмолодьжитло”, що фінансується Німеччиною через Кредитну установу для відновлення (KfW). Вона була створена у 2021 році та тимчасово припинена на початку повномасштабного вторгнення, проте у серпні 2022 року відновила свою діяльність.

Основні вимоги до житлового об’єкта аналогічні до програми “єОселя” (будинок не повинен перебувати в окупації, бути прийнятим в експлуатацію не більше 50 років тому). Проте є кілька особливих умов:

  • кредит видається лише один раз;
  • кредит є цільовим, та його кошти можуть бути використані лише для купівлі житла;
  • термін повернення кредиту становить до 30 років, але позичальнику має бути більше 65 років на даний момент закінчення договору;
  • процентна ставка за кредитом становить 3% річних;
  • розмір іпотеки розраховується з урахуванням нормативної площі (52 кв. м на одну або двох осіб та додатково 21 кв. м на кожного наступного члена сім’ї).

Партнером програми є “Укргазбанк”, тож для отримання кредиту необхідно мати рахунок у цьому банку-агенті.

Якщо вам незнайомі аспекти купівлі житла або ви не маєте бажання вдаватись в деталі цього процесу, але при цьому хочете швидко і вигідно купити нерухомість, звертайтесь в наше агентство нерухомості “Оксаген”. Наші досвідчені агенти готові чесно виконати ваше завдання та допомогти знайти житло, яке відповідає всім вашим потребам.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings