We found 0 results. View results
Your search results

Як підготувати дачний будинок до літнього сезону

20.11.2023

Сухі та сонячні дні – найкращий час, щоб розконсервувати літній заміський будинок і сад. Дача або приватна садиба – зараз вибір багатьох з карантину. Така нерухомість добре підходить, якщо хочеться позбавитися міської суєти.

Генеральне прибирання 

Перед початком прибирання необхідно провітрити будинок, щоб позбутися запахів вогкості та затхлості, що накопичилися в закритому просторі за зиму. Щоб повністю позбутися вологи, одного провітрювання буде мало. Необхідно добре протопити будинок, щоб вигнати вогкість зі стін. Перед цим варто перевірити димар, він може бути завалений сміттям. Якщо печі чи каміна немає, прогрійте будинок електричними пристроями. Якщо в будинку були рушники, подушки або інший одяг, його потрібно також просушити на сонці.

Замки та ворота 
Застояні ворота, двері, вікна і замки – це звичайне явище після зими. Але якщо все змащувалося ще восени, то такої проблеми не буде. Але перевірити справність після приїзду все ж таки варто. Для цього візьміть аерозольний засіб для петель та замків.

Погреб і горище 
Також варто перевірити льох і горище на відсутність води і грибкової плісняви. Якщо вологість все ж таки присутня слід оновити системи дренажу та вентиляції.

Електрика 

Фахівці кажуть, що робота електрики багато в чому залежить від грамотності монтажу при підключенні. Перед тим як після зими вмикати електрику, перевірте розетки, дроти та вимикачі.

Літо гарна пора, щоб використовувати природу на благо. Для дачної електростанції достатньо пари сонячних батарей сумарною потужністю 200 Вт, які, в ясну погоду, видають 1 кВт/год на добу. Така електростанція забезпечить роботу холодильника, енергозберігаючих ламп, телевізора, зарядки для телефону та дриля.

Каналізація та колодязь 
У багатьох дачних ділянках є колодязі або свердловини. У них навесні потрапляє багато талої води та органіки. Тому прокачайте та промийте такі колодязі та свердловини. Тільки зливайте воду не в каналізацію, а в дренажну яму. Якщо на дачі є система локальної каналізації із септиком, то мікрофлору необхідно підгодувати спеціальними добавками.

Облаштування ділянки
Навесні краще прибрати зарості бур’яну, опале листя і гілки. Хорошою ідеєю може стати організація крапельного поливу, щоб зменшити споживання води на ділянці. Не спалюйте суху траву, гілки та органічні відходи. Це дуже небезпечно та неекологічно. Натомість викопайте компостну яму або купіть садовий подрібнювач відходів. Після збирання ділянки час розпушити землю і позбутися бур’янів. Далі можна посадити квіти та овочеві культури.

Початок нового дачного сезону – хороша можливість посадити нові квіти, дерева, встановити альтанку або навіс, організувати зону відпочинку і т.д. Тільки не варто забувати, що все має бути продуманим.

Compare Listings