We found 0 results. View results
Your search results

Як зміниться стандарти будівництва після пандемії

20.11.2023

Через пандемію Соvid-19 світова економіка зазнає великих втрат. В результаті це також вплине на світ дизайну та архітектури. Як кажуть архітектори, вже зараз надмірність залишиться у минулому. Зміни відбудуться як у звичних інтер’єрах, так і в екстер’єрах. Іспанський архітектор Еміліо Туньо стверджує що першими відчують зміни молоді архітектори.

В Archdaily веб-блозі, присвяченому архітектурним новинам, говориться, що новий виклик повинен змусити архітекторів всього світу змінити технологію, яка буде доступна всім і буде простою та функціональною. У моді стане невеликий масштаб, мінімалізм та функціональність. Ці тренди широко використовуватимуться новим поколінням архітекторів. І за допомогою цих змін можна гарантувати концептуальну інтенсивність та конструктивну цілісність.

Архітектор Еміліо Туньо вважає, що менше масштаби – тим більше це повертає до тих часів, коли економія була звичною реальністю всім.

Пандемія внесе зміни і до житлового будівництва. Зараз багато хто змушений працювати вдома, знаходячи у себе якийсь куточок у вітальні чи на кухні. Багатьом знадобиться домашній офіс. Житлові квартири проектуватимуться з робочою кімнатою.
Запити клієнтів починають змінюватися, зовсім недавно мало хто звертав увагу на кількість балконів, вид з вікна, не ставив жорстких вимог до мінімальної площі кімнат. Наразі все змінилося, у своїй квартирі ми змушені розмістити весь життєвий простір. Сьогодні кожен метр важливий, бо потреби змінились. Також стала більш важливою звукоізоляція, оскільки люди більшість часу проводять удома. Кімнат тепер має бути більше, адже кожному з нас потрібно знайти час і місце для себе. Запити інвесторів розширилися і житло має приносити задоволення.

Зараз цікавий час, коли проектується майбутнє.

Compare Listings