We found 0 results. View results
Your search results

Як покупцю нерухомості вибрати хорошого ріелтора

20.11.2023

Купити квартиру, особливо на вторинному ринку, не так просто, тому більшість покупців звертаються до ріелторів. Головне – правильно обрати спеціаліста. У хорошого рієлтора за плечима значний досвід роботи на ринку – він успішно використовує свій досвід для вирішення питань, що виникають під час продажу. Саме від фахівця з нерухомості залежить наскільки швидко пройде угода та умови, на яких вона здійснюватиметься.

Навіщо звертатися до ріелтора?
Нестача знань ускладнює вчинення правильних дій, оскільки угоди з нерухомістю не є нашим повсякденним життям. Також у стані знервованості люди приймають необдумані рішення, набагато простіше довірити угоду досвідченому фахівцю, який знає всі її етапи. Головний плюс співпраці з рієлтором – це ефективна реклама. Навіть якщо ви самостійно розмістите рекламу на різних інтернет-ресурсах, таке оголошення не викличе великого інтересу. Це може бути пов’язано з різними причинами, такими як: неправильно складений текст, невдалі фото, завищена ціна, причини можуть бути й інші.
Важливо, як і де оголошення розміщується в інтернеті. У більшості порталів можна загубитись серед інших пропозицій. При самостійному розміщенні доведеться постійно видаляти та знову публікувати оголошення або платити за просування. Більшість агентств укладають контракти із спеціалізованими порталами для ефективного просування своїх об’єктів.

Як вибрати рієлтора?
У основі будь-якої майстерності лежать як знання, а й досвід.Можете розпитати свого рієлтора, як він працює, скільки об’єктів продав. Розпитайте також, чи були на практиці агента судові процеси щодо операцій і чим вони закінчилися.
Перед тим, як скористатися послугами агента, проведіть з ним невелике інтерв’ю. Зверніть увагу, як він спілкується, професіонал відразу перейде до справи, з’ясує всі подробиці. Хороший агент повинен знати ринок, орієнтуватися в об’єктах, які розташовані по сусідству з вашим будинком, розбиратися в документах. Він повинен взяти на себе всі питання, пов’язані з правочином: пошук покупця, показ квартири чи будинку клієнтам, оформлення документів. Агентство нерухомості у разі дає більше гарантій юридичної чистоти угоди, ніж приватний посередник.

Compare Listings