We found 0 results. View results
Your search results

Як правильно продати свою квартиру при ринку нерухомості, що падає

23.11.2023

Деякі продавці квартир не приймають факт зниження останнім часом вартості житла і по-старому встановлюють ціни значно вищі за ринкові. Об’єкти такого покупця не цікаві. При формуванні цінової політики нерухомості необхідно враховувати багато чинників, і навіть терміновість продажу об’єкта.
Ми розробили кілька рекомендацій, дотримуючись яких можна продати квартиру набагато швидше:

  1. Перед формуванням ціни проаналізуйте ринок, уточнивши, яку ціну продаються на даний момент аналогічні квартири.
  2. Огляньте з ріелтором пару-трійку квартир «конкурентів», спробуйте поторгуватися, проаналізувавши стан житлоплощі та готовність власника скинути ціну.
  3. З позиції покупця критично оціните свою квартиру.

Дуже важливо – чесно відповісти собі на питання, чому покупець захоче купити саме Вашу квартиру, якими вона володіє перевагами (ремонт, ціна, наявність нових). комунікацій, транспортна розв’язка, ремонт у під’їзді, утеплення квартири тощо). Проаналізувавши цю інформацію, Ви можете дещо засмутитися, оскільки отримана ціна не виправдовує очікувань. Але краще бути конкурентоспроможним і дотримуватися правил ринку.

  1. Для продавця найвигіднішим буде договір із перевіреним агентством на ексклюзивний продаж квартири. Тому не треба метатися різними організаціями з пропозицією продажу квартири, т.к. існуюча база даних – єдина всіх ріелторів.

Якщо одним оголошенням зайняті кілька ріелторів, то практика показує, що працювати не буде ніхто, адже не зацікавлений матеріально агент займатиметься об’єктом абияк.
Також продавцю не вигідна конкуренція. Для агентів без зобов’язань працює одне правило – вони виставляють одну квартиру за різними цінами для привернення уваги клієнтів. При цьому покупець ведеться на те, в якому ціна набагато нижча. Також обов’язком рієлтора є моніторинг подібних оголошень конкурентів для видалення з них явно неправдивої інформації, зберігаючи обумовлену з Вами вартість.
Зниження ціни може статися через гру наперегонки, коли покупець схиляється до більш дешевого варіанту квартири. При цьому продавець часто погоджується з даною сумою. При цьому на ринку найчастіше поступається саме продавець, а не сам посередник, зменшуючи частку комісійних.
Звичайно, можна спробувати продати квартиру самостійно, але варто пам’ятати, що компетентний агент здатний зробити за Вас усю основну роботу, розібратися з паперовою тяганиною та підготувати звіт. Він поведе увагу покупців у русло позитивних сторін житлоплощі, виключивши можливість торгу. Але пам’ятайте, що тільки укладаючи договір, рієлтор покладає тимчасові зобов’язання, що включають продаж Вашої квартири. В іншому випадку можна легко натрапити на малограмотного некомпетентного маклера, кількість яких у цьому ринку беззаконня 90%.

Compare Listings