We found 0 results. View results
Your search results

Як створити робочу зону в будинку

20.11.2023

Все більше людей почали працювати віддалено. Багато компаній заохочують роботу з дому. У зв’язку з цим виникає потреба улаштування робочого місця будинку. Як його облаштувати та на що слід звернути увагу?

Де організувати 

    • робоча зона може бути розташована в окремій кімнаті, якщо у вас є достатньо простору. Але якщо метраж вашої квартири невеликий, то її можна розмістити на балконі або навіть у коридорі;

Відокремити робочу зону можна перегородкою, меблями або шторою від іншого простору.

Перед тим, як приступити до вибору палітри кольорів, меблів та освітлення, слід пам’ятати, що в першу чергу, робочий офіс повинен бути практичним, функціональним та індивідуальним. 

На що варто звернути увагу 

    • Головний предмет меблів у домашньому офісі – стіл. У кого немає окремого кабінету, гарною ідеєю буде придбати секретер з кришкою, що відкидається, або стільницею, що висувається. Можна також продовжити підвіконня, перетворивши його на робочий стіл. Поверхня стола повинна бути не менше 130х60 см. Це необхідно для того, щоб монітор знаходився на необхідній відстані від очей. .

Краще місце для столу – збоку від вікна, світла буде достатньо, а промені не будуть потрапляти на монітор.

  • Виберіть крісло з анатомічною конструкцією, що регулюється кутом нахилу, підголовником та висотою.

 

У робочій зоні також буде корисно передбачити шафи, ніші, ящики та полиці для документів, книг і папок.

Освітлення 

У робочій зоні має бути додаткове джерело світла. Потужність лампочки не повинна бути вище 60 Вт, вибрати краще розсіяне світло. Підберіть настільну лампу або підвісний світильник, який буде низько закріплений над столом.

Як оформити 

Не варто перевантажувати місце різними непотрібними предметами або сувенірами. Але можна вибрати дошку для нотаток чи зелені рослини, вони завжди зроблять атмосферу приємнішою та допоможуть розслабитися. Головне, щоб робоча зона була зручною для вас і сприяла продуктивній роботі!

Compare Listings