We found 0 results. View results
Your search results

Які фактори впливають на ціну житла у новобудовах

20.11.2023

В Україні ціна квадратного метра в різних житлових комплексах суттєво відрізняється. Вона залежить від певних чинників. Основними ціноутворюючими факторами на ринку первинної житлової нерухомості є:

  • клас об’єкта (фактор розташування вже міститься в класі об’єкта);
  • стадія готовності об’єкта;
  • технологія будівництва та комфорт ЖК;
  • розвиненість соціальної інфраструктури в районі розташування об’єкта;
  • планування та поверх;
  • репутація компанії-забудовника.

Звідки береться ціна?

Якщо ви плануєте купити житло в новобудові, то повинні розуміти, що ціна формується забудовником. У розробку проекту він вкладає ті чи інші особливості, що в результаті впливають на його вартість.

Клас житла 

Ціна квадратного метра в ЖК залежить від його класу – економ, комфорт, комфорт плюс, бізнес, преміум і т.д. Житлові комплекси різних класів різняться в ціні.За будівельними правилами у них різний метраж для людини, різна площа кухні, може бути різна висота стель, кімнатність та інші параметри. Всі ці параметри впливають не тільки на комфорт мешканців, а й на вартість будівництва будинку, що в результаті впливає на вартість «квадрату» або квартири. Також, чим ближче до центру ведеться будівництво – тим вища ціна.

Ступінь готовності об’єкта

Це один з головних факторів, який впливає на ціну житла. Ціна квартири на стадії котловану може бути набагато нижчою на 30-40%, ніж у такому самому будинку, який вже зданий.

Технологія будівництва та комфорт ЖК

В Україні будують житло за трьома технологіями. Це панельне житло – доступніше за ціною, монолітне – середня цінова політика, цегляне – вважається найнадійнішим і коштує дорожче. Залежно від технології будівництва ціна за квадратний метр може відрізнятись на 10-20%.

Дорожче квартири в житлових комплексах, де є паркінги, стоянки, сигналізація, відеоспостереження, охорона, дитячі майданчики на території і т.д.

Розвитість соціальної інфраструктури 

У вартість комплексу забудовник закладає і вартість земельної ділянки. Логічно, що більш віддалена ділянка землі дозволяє забудовнику знижувати вартість квадратного метра в новобудові.

Репутація та імідж забудовника

Якщо компанія нова на будівельному ринку, то житло може продаватися за нижчими цінами. Інвестори бояться вкладати гроші в житло, яке будується новими гравцями ринку, і частіше купують житло вже відомих забудовників.

Планування та поверх

Ціна квартир з більш вдалими плануваннями вище. Також нерухомість на перших та останніх поверхах обходиться дешевше.
Вирішивши купити квартиру в новобудові, визначтеся спочатку, за що ви готові платити. Можливо, деякі фактори для вас не такі важливі, так ви зможете звузити вибір і не переплачуватимете за те, що вам не потрібно.

Compare Listings