We found 0 results. View results
Your search results

Які документи потрібно перевірити перед тим, як орендувати квартиру

17.11.2023

Орендувати квартиру, можливо, на перший погляд здається дуже просто, але якщо ви нічого не знаєте про ринок нерухомості, то великий ризик потрапити до рук шахраїв.

Якщо вам під якимось приводом не хочуть показувати документи або вони викликають сумніви, краще пошукати інший об’єкт, якщо навіть ціна за оренду дуже приваблива. Щоб розуміти, яка адекватна ціна, слід вивчити ринок нерухомості. Проаналізуйте ціни в районі, що вас цікавить. Вдало орендувати житло допоможе професійний ріелтор, який знає все про квартири в цьому районі.

Які документи необхідно перевірити?

Перевірка документів – серйозний крок при оренді житла. Важливим документом є договір купівлі-продажу. Це документ, що підтверджує право власності особи на нерухомість. Це може бути договір дарування, договір успадкування, міни та інші документи.

Ще одним важливим документом є витяг з державного реєстру прав на нерухоме майно. Вона підтверджує, що квартира належить саме цій людині, і всі дані були внесені до державного реєстру.

Якщо з вами веде переговори не власник житла, а його представник (родич, знайомий), і він укладатиме з вами договір, то краще перевірити і його документи (довіреність).Можна перевірити і технічний паспорт квартири, який вказує, яке обладнання встановлено у квартирі та наявність перепланувань. Поцікавтеся, чи немає боргів за комунальні послуги по квартирі і чи не здає власник приміщення іншим людям. Наявність боргів можна перевірити у Єдиному реєстрі боржників.

Огляд квартири 

Ще один важливий крок до укладення договору. Необхідно перевірити все: це робота побутової техніки, чи не зламаний диван, справність крана і т.д. Вся інформація про стан квартири вказується у договорі приймання-передачі житла. Краще детально все вказати у договорі, щоб потім орендодавець не зажадав відшкодувати вартість спочатку зламаної техніки чи подряпаного ламінату.
Якщо ви хочете зняти квартиру в оренду і вам потрібна допомога, зверніться до нашого агентства нерухомості “Оксаген”, наші фахівці допоможуть знайти ідеальний варіант і правильно укласти договір купівлі-продажу.

Compare Listings