We found 0 results. View results
Your search results

Яким має бути правильний договір купівлі-продажу нерухомості?

06.05.2024

Важливим аспектом безпечної та чесної угоди під час придбання нерухомості є правильно оформлений договір купівлі-продажу. Однак, іноді ми стикаємося з неправильними договорами, які можуть призвести до серйозних правових наслідків. Фахівці з агентства нерухомості “Оксаген” розповідають про те, що робить такий договір недійсним.

Неправильне оформлення

Одна з ключових ознак недійсності договору купівлі-продажу – неправильне його оформлення. Це може включати неправильну вказівку сторін, неповний або неточний опис нерухомості, а також відсутність підписів сторін або їх нотаріального засвідчення. Навіть найменша помилка у документі може стати серйозною проблемою у майбутньому.

Невідповідність законодавству

Якщо договір купівлі-продажу не відповідає вимогам українського законодавства, то він може бути визнаний недійсним. Наприклад, недотримання процедур нотаріального посвідчення, невідповідність вимогам до угод з певними категоріями громадян чи неправильне визначення правового статусу об’єкта угоди – все це може призвести до недійсності договору.

Недоліки чи обман

Якщо продавець навмисне приховує інформацію про недоліки нерухомості або надає неправдиву інформацію, договір купівлі-продажу може бути визнаний недійсним. Обман сторін та недобросовісні дії можуть спричинити серйозні правові наслідки та втрату довіри між сторонами правочину.

Тиск чи загроза під час укладання договору

Договір вважається недійсним, якщо одна із сторін підписує його під тиском, загрозою чи обманом. Воля та згода сторін мають бути вільними та усвідомленими. У разі доказу відсутності вільної волі однієї зі сторін угода може бути скасована.

Також угода буде визнана недійсною, якщо її мета не відповідає реальним правовим наслідкам, передбаченим їй (наприклад, маскування продажу як дарування чи формальний продаж для уникнення виплати боргу).

Експерти зазначають, що будь-який договір, укладений у будь-якій формі, може бути оскаржений у суді, проте головним завданням фахівця, який супроводжує правочин, є мінімізація підстав для визнання договору недійсним. Для досягнення цієї мети застосовуються додаткові перевірки суб’єкта та об’єкта, а також запровадження правильних положень у тексті договору. Уникайте недобросовісних угод, звертайтеся до професіоналів та уважно вивчайте умови угоди, щоб ваша купівля чи продаж нерухомості пройшла без зайвих проблем.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings