We found 0 results. View results
Your search results

3400 українських сімей отримали кредити на купівлю житла з початку року

07.05.2024

З початку поточного року 3 400 українських сімей отримали кредити на покупку житла через програму “єОселя”, загальною сумою майже 6 мільярдів гривень. При цьому 30% цих кредитів було використано для купівлі житла, вперше виставленого на продаж. Про це повідомила Надія Бігун, заступник Міністра економіки України.

Скільки кредитів було видано

З початку поточного року за програмою “єОселя” було видано кредити 9 757 сім’ям на загальну суму понад 15 мільярдів гривень. За останні чотири місяці майже 3400 українських сімей отримали кредити на купівлю житла через цю програму на суму майже 6 мільярдів гривень. З них 3300 сімей придбали квартири, а 122 сім’ї – приватні будинки. Заступник міністра економіки України Надія Бігун зазначила, що 30% кредитів було видано на купівлю житла на первинному ринку. Минулого тижня було видано 264 кредити на загальну суму 467 мільйонів гривень. Серед отримувачів кредитів були військовослужбовці та силовики, педагоги, медики та науковці. Кредити було надано під різні відсоткові ставки залежно від категорії позичальника. Більшість кредитів було взято для придбання житла на вторинному ринку, проте також було видано кредити на купівлю житла на первинному ринку.

Найбільша кількість іпотечних кредитів була взята мешканцями таких регіонів:

  • Київська область – 71 кредит;
  • місто Київ – 59 кредитів;
  • Рівненська область – 15 кредитів;
  • Львівська область – 14 кредитів.

Нагадаємо, що програмою доступного кредитування можуть скористатися як представники різних професій, так і громадяни, які не мають власного житла або бажають покращити його умови. Зокрема, військовослужбовці Збройних Сил України за контрактом, вчителі, медичні працівники та науковці можуть скористатися пільговою ставкою у розмірі 3% річних. Для інших категорій, таких як учасники бойових дій, ветерани, особи з обмеженими можливостями та інші громадяни, ставка іпотеки складає 7%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings