We found 0 results. View results
Your search results

Який колір обрати для ванної кімнати?

21.11.2023

Ремонт у ванній кімнаті – це складний процес. Крім встановлення сантехніки, необхідно ще підібрати потрібний колір та вибрати стиль, у якому буде оформлена ванна кімната. Колір по-різному впливає людини, може стимулювати, і розслабляти, радувати і зігрівати. Колір впливає на візуальне сприйняття, якщо зробити неправильний вибір, то ванна кімната може здаватися надто маленькою та незатишною. Для того, щоб вибрати правильно колір у ванній кімнаті, потрібно оцінити кімнату за такими параметрами:

  • розмір. Якщо ванна кімната маленького розміру не варто вибирати темні кольори;
  • призначення. Потрібно звернути увагу, чи об’єднана вона з туалетом чи це окремі кімнати, чи плануєте ви використовувати ванну як вбиральню або місцем для нанесення макіяжу.

Потрібно також подумати, який спосіб життя веде людина і чого ви хочете від ванної кімнати.

Білий колір для ванної

Якщо ванна кімната невеликого розміру ідеально підійде білий колір, він візуально розширить простір, також його можна міксувати з вкрапленням інших кольорів. Можна використовувати глянцеві поверхні на плитці та шафах, що ще більше збільшить простір. Якщо ви хочете використовувати ванну для нанесення макіяжу, то білий колір також буде вдалим вибором. Важливо вибрати хороше освітлення навколо дзеркала.Але в білому кольорі є і свої мінуси – білий колір дуже маркий і буде видно всі краплі від води та плями.

 width=

Пастельні кольори

Хто не хоче використовувати білий колір для ванної і вважає його нудним, можна поєднати кілька пастельних відтінків, це також актуально для маленьких ванних кімнат. Пастельні кольори – це завжди свіжість та затишок одночасно.

 width=

Червоний колір
Якщо ванна кімната великого розміру, можна використовувати червоний колір і розбавити його білим або іншим спокійним кольором. Якщо ви дуже любите червоний колір і не хочете від нього відмовлятися, використовуйте його як вкраплення.

 width=

Синій та блакитний кольори
Такі кольори переважали в квартирах наприкінці 90-х і на початку 2000-х, але зараз такі кольори також у тренді і їх цілком можна використовувати в оформленні ванної кімнати. Синій колір можна використовувати, але у поєднанні з іншими кольорами, які допоможуть створити гармонію. Дуже красиво виглядатиме синя ванна з дерев’яними акцентами.
Блакитний відтінок розширить простір, але з ним краще не переборщити, ніж створити відчуття «холоду» і «стерильності».

 width=

Жовтий колір
Жовтий можна поєднувати із зеленим, синім, червоним, білим кольором. Підходить для дитячої ванни. Відтінки жовтого кольору (бежевий, кремовий, лимонно-кремовий, карамельний) чудово поєднуються з теплим коричневим. Інтер’єри в таких тонах – найзатишніші та «гостинні».

 width=

Сірий колір
Сірий колір все ще популярний. Якщо використовувати світло-сірий з білим, то ванна вийти світлою, за наявності простору її можна використовувати як гардеробну, вибрати велике дзеркало та гарне освітлення. У 2019 році в інтер’єрі популярні округлі форми. Дуже красиво виглядатимуть умивальники сірого кольору з дерев’яними акцентами.

Вам вирішувати якого кольору має бути ванна кімната, але врахуйте, що стиль повинен поєднуватись зі стилем ремонту в будинку. Усі аксесуари краще купувати в одному комплекті. Дуже важливі будь-які дрібниці, навіть колір рушників.

 

Compare Listings