We found 0 results. View results
Your search results

Купити квартиру з ремонтом чи без?

16.11.2023

Чи варто купувати квартиру без обробки більше за розміром або краще відразу з ремонтом, але менше. Це питання задають собі багато покупців, які обмежені у фінансах. Відразу варто зазначити, що правильної відповіді немає. Але завжди є аргументи «за» і «проти» для кожного рішення.
Більшість покупців віддали б перевагу більшій площі, а ось дизайнери відзначають, щоб зробити правильний вибір необхідно врахувати багато нюансів. Наприклад, для яких цілей купується квартира, чи підвищиться ліквідність житла, якщо зробити ремонт. Також важливо, скільки людей проживатиме в даній квартирі.

Визначте потреби вашої родини 

Фахівці радять насамперед визначитися, для яких цілей купується житло. Якщо у вас невелика родина і не очікується її зростання в майбутньому, іноді величезна квартира просто не потрібна. Краще зробити якісний ремонт та жити у комфортних умовах. Але, якщо в найближчому майбутньому ваша сім’я буде більшою, краще вибрати більш простору житлову площу.

Оцініть квартиру 

Важливо оцінити вихідні дані квартири. Трапляється, що квартира більша за площею, але жити в ній менш комфортно. На ринку нерухомості є такі проекти житла, де багато квадратів займають коридори, а через велику кількість вікон та їх розташування немає можливості зробити перепланування.Також слід звернути увагу на наявність несучих стінок. На вторинному ринку є чимало квартир, де можна зробити стільки кімнат, скільки вікон. Так, наприклад, кожен член сім’ї зможе мати свій простір, а “зайва” сума залишиться ще на покупку меблів або облаштування інтер’єру.

Не варто забувати і про витрати на комуналку, податки та утримання житла. Фахівці радять не витрачати всі свої заощадження у велику площу, якщо надалі і облаштувати її не буде за що.

Плюси та мінуси квартир з ремонтом та без 

Плюси та мінуси квартир з ремонтом

Квартири з ремонтом мають низку важливих плюсів, серед яких: 

  • можливість відразу заселитися;
  • відсутність додаткових клопотів.

Що стосується мінусів нерухомості з ремонтом: незручне планування, сантехніка, яка може не підходити господареві, складно виявити якісь приховані дефекти.

Плюси та мінуси квартир без ремонту

Квартири без ремонту привабливі, тим що дозволяють: 

  • виявити всі недоліки;
  • можна зробити планування на свій смак;
  • провести розведення комунікацій;
  • створити свій дизайн;
  • виконати всі роботи якісно.

Серед багатьох переваг у цьому варіанті, є і суттєві недоліки. Весь клопіт з облаштування житла лягає на ваші плечі. Доведеться самостійно робити проект, купувати матеріали та наймати будівельників. Капітальний ремонт займає час і із заселенням доведеться почекати. Також для якісного ремонту нашого часу потрібно витратити серйозну суму.

Який варіант краще 

Купити квартиру з ремонтом або без визначають ваші фінансові можливості. У квартир без ремонту вартість нижча, але варто не забувати, що хороший ремонт потребує великих капіталовкладень.Тому до того, як купити квартиру, варто оцінити свій бюджет, перспективи найближчого майбутнього (чи планується розширення сім’ї) та інші нюанси.

Якщо ви потребуєте ріелтерських послуг, звертайтесь до АН «Оксаген», наші агенти допоможуть з пошуком квартири, у нас представлена ​​велика база квартир з ремонтом або без будь-якого смаку та гаманця!

 

Compare Listings