We found 0 results. View results
Your search results

З яких причин люди можуть відмовитись від покупки квартири на вторинному ринку?

16.11.2023

Коли ви купуєте квартиру на вторинному ринку потрібно бути дуже уважним. Вторинна нерухомість має свою історію, на квартиру може бути накладений арешт, можуть бути прописані сторонні особи і таке інше. Які фактори мають велике значення і що може стати причиною відмови від купівлі квартири вторинного житла. Ріелтори стверджують, що проблемою відмови може стати:

  • проблемна нерухомість;
  • невдале планування;
  • перший та останній поверхи;
  • сусіди;
  • відсутність балкона;
  • шумоізоляція;
  • видові характеристики квартири та екологія.

Розглянемо всі ці фактори докладніше.

Проблемна нерухомість

Якщо квартира продається нижче ринкової ціни, варто більш ретельно вивчити всі документи.Перевірте документи, що встановлюють право (договір купівлі-продажу, договір дарування або свідоцтво про право на спадщину). Також варто перевірити, чи власник нерухомості не був учасником судових процесів. Може статися, що квартира має кілька власників, і надалі один із них захоче оскаржити угоду. Також житло може бути отримане у спадок і новий власник хоче продати свою нерухомість швидше через проблеми з боргами. Найкраще звернутися за консультацією до досвідченого фахівця для звіряння всіх даних.

Невдале планування 

Насамперед потенційний клієнт дивиться на розмір квартири та на розташування кімнат. Звичайно, кожна людина має своє ідеальне планування, і завжди є можливість щось змінити. Але буває так, що попередній власник перемістив стіни чи не вказав усі дані у документах. Багатьом клієнтам не подобаються маленькі кухні, довгі вузькі коридори і вітальні, суміжні кімнати. А такі планування нерідко трапляються на вторинному ринку у старих будинках.

Перший та останній поверхи 

Йдеться не про нові сучасні будинки, а про радянські чи пострадянські будівлі. Проблеми перших та останніх поверхів давно відомі. На останніх поверхах часто трапляються проблеми з дахом та затопленням. Ну, а перші можуть бути мішенню для грабіжників. Вони розташовані надто близько до підвалу, звідки до квартири можуть проникнути гризуни і таке інше.Все ж таки знайдуться ті, хто не хоче їздити на ліфті або мріє жити без сусідів над головою. Новобудови не страждають від таких проблем, і вони, як і раніше, актуальні лише для старих будинків.

Район та сусіди 

Крім історії квартири та планування, важливо звернути увагу на район, де розташований сам будинок. Вартість житла може залежати від району, розвиненості інфраструктури, сусідів по під’їзду та сходовій клітці. Під час перегляду квартири потенційний покупець захоче познайомитись із сусідами.

Відсутність балкона 

Квартира без балкона менш приваблива, ніж квартира з балконом. Майже всі престижні квартири проектуються з балконом або лоджією. Для багатьох важливо мати балкон або лоджію, їх можна використовувати як вбиральню, підсобне приміщення або навіть кабінет. Та й сьогодні, у період пандемії, це гарна нагода побути на свіжому повітрі. Тому багато клієнтів шукають квартиру саме з балконом.

Погана звукоізоляція 

Після важкого робочого дня хочеться прийти додому і відпочити, а не слухати сусідів. Також із популярністю віддаленої роботи, шумоізоляції приділяється велика увага. Важливо, щоб стіни були добре звуконепроникні, а скління балкона захищало від близько розташованої траси. Звичайно, важко передбачити деякі моменти: гучні співи сусідів або галасливі ремонтні роботи, але в основному фактори шуму можна визначити заздалегідь. Потенційному покупцю може не сподобатися, що поряд знаходиться нічний клуб, завантажені паркування або трамвайні колії.

Вигляд з вікна 

Видові характеристики квартири грають також велику роль у пошуку квартири. Нікому не сподобається вид на смітник, завод чи щось подібне. Лише деякі можуть погодитися на індустріальний краєвид.

Останнім часом зростає цікавість покупців до екологічної обстановки в районі можливого проживання. Ріелтори кажуть, що питання про наявність у безпосередній близькості від квартири рекреаційних зон та місць активного чи пасивного відпочинку посідає четверте місце за популярністю у потенційних клієнтів.
Як би не змінювалися пріоритети покупців вторинного ринку, деякі фактори є важливими у пошуку житла. Наприклад, молоді сім’ї часто цікавляться транспортною доступністю. А для пенсіонерів важливий загальний стан квартири, а також дані про соціальну активність та добробут сусідів.
Якщо ви потребуєте ріелтерських послуг, звертайтесь до АН «Оксаген». Наші агенти допоможуть з пошуком квартири, яка буде відповідати всім вашим вимогам!

 

Compare Listings