We found 0 results. View results
Your search results

Міжміський автовокзал Миколаєва.

Автовокзал Миколаєва – важлива транспортна артерія міста. Розташувався він на перетині Богоявленського проспекту та Прикордонної вулиці поруч із ринком «Колос» та торговим центром «Велмарт». З миколаївського автовокзалу вирушають автобуси до різних міст України, а також країн Європи.

На вокзалі завжди жваво, в кишені на вулиці Чигрина знаходиться автостанція “Південна”, з якої можна виїхати тільки у напрямку Одеси.

Будинок автовокзалу 

Будівля автовокзалу є будівлею з трьох поверхів, яку важко назвати шедевром. За радянських часів архітекторам було поставлено завдання показати не зовнішню красу об’єкта, а внутрішню функціональність. Це їм удалося. Будівлю по праву можна вважати одним з кращих транспортних об’єктів, побудованих на той час на території України. Зведено його було за проектом миколаївського архітектора Є. Я. Кіндякова та інженера П. І. Крейцерової на початку 70-х років. Фахівці чітко продумали організацію руху пасажирських та транспортних потоків. Планування автовокзалу досить просте, перший поверх виконує функцію транзитного і через нього можна пройти на перони. Тут же розташовані широкі сходи, які ведуть до камер зберігання та в зали очікування другого поверху. На третьому поверсі було розміщено кімнати відпочинку, зараз різні торгові площі. Зараз автовокзал має всі ознаки сучасного пункту відправлення для великої кількості людей.

Цікаво, що на його місці раніше знаходилося велике міське звалище.

Compare Listings