We found 0 results. View results
Your search results

Чи можна продати квартиру з боргами в Україні?

29.04.2024

В Україні відсутні обмеження на продаж квартири із заборгованостями, що є досить поширеною практикою серед власників нерухомості, які зіткнулися із фінансовими труднощами. Однак для потенційних покупців така угода пов’язана із певними ризиками. Згідно з інтерпретацією Верховного Суду України, нові власники не несуть відповідальності за заборгованість із комунальних платежів попередніх власників. Однак на практиці можуть виникати ситуації, коли для укладання контрактів із комунальними організаціями потрібно погашення цих заборгованостей.

Щоб уникнути подібних незручностей, рекомендується вимагати від продавця надання довідок про відсутність заборгованостей перед укладанням угоди. Хоча закон не зобов’язує пред’являти такі документи, їхня відсутність може спричинити ризик зіткнення із заборгованостями попередніх власників.

У разі, якщо нерухомість вже придбана, необхідно надати комунальним службам договір купівлі-продажу. Верховний суд України на підставі цього документа зобов’язує комунальні служби заключити контракти з новими власниками та стягувати заборгованості у попередніх власників. Виняток становить випадок, коли новий власник, купуючи квартиру з боргами, погоджується їх погасити. Таке рішення може бути прийнятним для тих, хто знає про заборгованості та не впевнений, що продавець самостійно їх погасить.

Насамкінець, варто сказати, що продаж квартири з боргами в Україні можливий, але потребує уважного та усвідомленого підходу. Звернення до досвідчених фахівців та ретельне вивчення всіх аспектів угоди допоможуть мінімізувати ризики та забезпечити успішне завершення угоди. Фахівці нашого агентства нерухомості “Оксаген” та юристи зазначають, що якщо ви зважилися на придбання квартири з боргами, уважно вивчіть договір купівлі-продажу. Тільки так ви захистите себе від неприємних сюрпризів!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings