We found 0 results. View results
Your search results

Миколаївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №34: історія та сучасність

Миколаївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №34 знаходиться в центрі міста Миколаєва на вулиці Лягіна, 28. 

Історія школи №34 

У 1935 році в приміщенні сучасного бібліотечного факультету інституту культури відкрилася школа під номером 34. Ця школа одна з перших, у яких почали навчати дітей протягом 10 років. Навчальний заклад розвивається і успішно працює, але червень 1941 прогримів війною і навчання доводиться призупинити. Багато випускників школи вирушили на фронт для захисту своєї країни. Миколаївські краєзнавці дізналися прізвища випускників, які пішли на фронт і деякі дані про їхню долю: Іванов Віктор став зв’язківцем, учасником десанта Феодосії, Лівшиць Семен – зв’язківець, учасник оборони Ленінграда, em>Теплов Борис – танкіст, загинув 1941 року при обороні Києва та багатьох інших випускниках, які брали участь у військових діях.
Сучасна будівля школи була побудована після війни в 1953 році. Керував будівництвом Литвиненка Іван Микитович. За його словами, навчальний заклад будувався за проектом «школа-шпиталь». У разі воєнних дій у школі можна було розмістити госпіталь.
Перші учні пішли до школи №34 у вересні 1955 року (1102 особи). Тоді у навчальному закладі працювало близько 50-60 вчителів. А першим директором став Попович Василь Іванович, він був на чолі школи до 1965 року.
Дана школа відома ще тим, що в ньому працювали і працюють вчительські династії, а також у різний час викладали близько 15 вчителів, які тут навчалися. У школі навчалися такі відомі особи: Тітаренко Алевтіна – чемпіонка світу з акробатики та фітнесу, Возовик Оксана – чемпіонка України з шахів,
Олександр Топчій – директор обласної телекомпанії, Юрій Любаров – головний режисер Всеукраїнських фестивалів, режисер ТРК «Ніс-ТВ», Павло Солнцев – доктор наук, учитель хімії в університеті Міннесоти (США), Єгор Крутоголов – команда “Дизель Шоу”, Анна Куркуріна – найсильніша жінка світу та деякі інші.

У навчальному закладі є свій музей, де можна дізнатися докладніше про історію школи та її знаменитих учнів.

Школа зараз 

Зараз у загальноосвітній школі №34 навчаються близько 770 учнів і працюють 55 педагогів. Навчальний заклад називають сімейною школою: тут акуратні невеликі класи, нові сучасні меблі, іграшки, багато зелених рослин та затишний шкільний двір. У школі проходять практику студенти Миколаївського педагогічного університету ім. Сухомлинського.
Вчителі все роблять для успішної освіти, в школі є класи з поглибленим вивченням української мови, математики, англійської мови тощо.Багато учнів після закінчення вступають до педагогічного інституту. Зараз це сучасна школа, педагоги постійно вдосконалюють свої навички та діляться досвідом на різноманітних форумах та семінарах.

Compare Listings