We found 0 results. View results
Your search results

Історія школи № 7 у Миколаєві

Загальноосвітня школа №7 знаходиться в центрі міста на вулиці Потьомкінській. Навчальний заклад один із старовинних у місті Миколаєві. Раніше школа вважалася однією з найкращих у місті, вчителі проходили жорсткий відбір, щоб надійти сюди на роботу.

Як усе починалося 

Історія школи починається з 1929 року з чоловічої школи, де зараз розташованийКафедральний собор Різдва Пресвятої Богородиці, в 1952 року навчальний заклад об’єднався з жіночою школою на вулиці Потьомкінській.

У 1925 році тут навчалося 183 учні і працювало 11 викладачів. Заняття проводилися українською мовою, а першими керівниками стали Курбатова Ніна Іванівна, Мессер Леонід Григорович. Згодом кількість учнів починає збільшуватися, але матеріальна база була слабкою. У будівлі, яка знаходилася раніше на вулиці Карла Лібкнехта, 10, кімнати були дуже тісні та незручні для великої кількості учнів. Викладали у школі політграмоту, математику, фізику, рідну мову, єврейську мову, графічну грамоту, німецьку мову, фізкультуру, культурознавство, гігієну тощо.

При школі було затверджено кооператив і працював піонерський форпост. У страшні роки війни школа не працювала, німці окупували приміщення і розмістили тут майстерню, а пізніше стайню.Після звільнення Миколаєва школа знову відчиняє свої двері. Умови на той час були жахливі: не вистачало парт, підручників та шкільних дощок. Учні приносили з дому стільці, старі газети щоб писати, а деякі взагалі розміщувалися на підлозі. Вчителям доводилося не просто, тому що в одному класі навчалися учні різного віку.

У 1947 році ситуація покращується, навчальний заклад отримує потрібні меблі, з’являються книги. Мінусом все ж таки залишалося тісне приміщення. На вулиці Потьомкінській у 1951 році було збудовано нову будівлю школи №7, учні також брали участь у будівництві, розбираючи руїни на шкільному дворі.
1 вересня 1953 року було урочисто відкрито вже нову сучасну школу з 4-ма поверхами і колонами. Діти були в захваті від нової школи та із задоволенням приходили на заняття. У 1953/54 навчальному році тут навчалося 1298 учнів, працював 61 вчитель.

Compare Listings