We found 0 results. View results
Your search results

Новобудова чи вторинка: що вибрати у 2020 році

20.11.2023

Для багатьох покупців актуальне питання, що краще новобудова чи вторинка. У кожного з варіантів є свої переваги та недоліки. Покупець повинен сам визначитися, що саме важливо для нього. У будь-якому випадку, і новобудова та вторинка – це гарний вибір і обидва напрямки привабливі для покупки. Залежно від того, хто купує квартиру, залежатиме на що ще звернути увагу. У молодої сім’ї будуть свої пріоритети, у пенсіонерів свої, у неодружених свої. Розглянемо загальні для всіх переваги та недоліки.

Плюси та мінуси новобудови
Плюси: нові комунікації, ремонт буде потрібно не скоро. Якщо квартира з чорновим оздобленням, то ремонт зробити дешевше з нуля, ніж переробляти старий.
Мінуси: найближчі 5 років будьте готові до постійного шуму через ремонт. Є велика можливість потопів зверху. Якщо будинок у новому мікрорайоні, то інфраструктура буде погано розвинена найближчі кілька років.

Плюси та мінуси вторинки
Плюси: ясно в якому стані будинок і чи варто купувати квартиру. Ремонт давно все зробили, шумітимуть набагато рідше ніж у новобудові. Інфраструктура розвинена.
Мінуси: ремонт буде коштувати дорожче, у будинках старше 20 років переробляти потрібно практично все. Квартири у старих будинках згодом починають втрачати у ціні швидше.
Головний ризик при покупці квартири в новобудові – це несумлінний забудовник, шахрайство та банкрутство. При купівлі вторинної нерухомості ризики прогнозованіші.У квартиру на вторинному ринку, ви зможете заселитися відразу, а от якщо ви інвестуєте в покупку квартири на первинному ринку, то вселитись у неї зможете лише через 2-3 роки. Що стосується ціни купівлі новобудови та вторинного житла – цей параметр досить складний. Якщо інвестувати в житло на етапі будівництва, то новобудова буде звичайно дешевша. Інфраструктура у вторинної нерухомості майже завжди виграє у новобудов. Поруч будуть і парки, магазини, школи та дитячі садки. Але у новобудовах не завжди так.
Існує така думка, що новобудови є більш популярними, але це не завжди так. Вторинне житло ви купуєте у готовому вигляді. Тут менше ризиків залишитись без квартири. З перших моментів жити в квартирі буде комфортно, і ніхто не заважатиме вам перфоратором. Але, звичайно, як і скрізь, існують певні недоліки, наприклад, неможливо змінити планування, старі комунікації, маленька кухня.
Якщо ви замислюєтеся про купівлю житла, рекомендуємо звернутися до професіоналів, які допоможуть вибрати оптимальну квартиру за плануванням та вартістю, незалежно від того чи це буде новобудова чи вторинка.

Compare Listings