We found 0 results. View results
Your search results

Вибір сторони світла при покупці квартири

20.11.2023

Купівля квартири – дороге придбання, тому до вибору житла завжди слід підходити дуже ґрунтовно, навіть з огляду на таку деталь, на який бік виходитимуть вікна: на північ, південь, захід чи схід. Звичайно, багато хто хоче, щоб вікна виходили на 2 сторони, але такий варіант знайти зовсім нелегко. Що можна порадити з цього питання?
Насамперед варто розібратися у своїх особистих уподобаннях. Хтось любить прокидатися рано і якомога раніше лягати спати, інші ведуть нічний спосіб життя і насолоджуються заходом сонця.

Вікна на схід
Якщо ви жайворонок і любити спостерігати світанок – найкращий варіант для вас це вікна, що виходять на схід. Увечері сонце не заважатиме рано лягти спати, а вранці дуже легко прокидатися з його першими променями. Але такий варіант має мінус – це сторона нагріватися швидко і влітку без кондиціонера не обійтися.

Вікна на захід
Хто любить прокидатися ближче до обіду та ранкове сонце не приносить радості, краще звернути увагу на квартиру з вікнами на захід. Ви почуватиметеся комфортніше. Також кімнати, розташовані на західній стороні, зберігають влітку приємну температуру навіть без кондиціонера.

Вікна на південь
Це чудовий варіант, хто любить багато світла та тепла. У такій квартирі завжди буде гарне природне освітлення. Також кімнати з вікнами на південь добре підходять для теплолюбних рослин. Навіть узимку в такій квартирі буде тепліше. Влітку ж не обійтися без кондиціонера.

Вікна на північ
Відмінний варіант, хто любить прохолодні кімнати із мінімальним освітленням.Навіть улітку тут пануватиме прохолода, але взимку північні кімнати можуть бути занадто холодні, тому їх краще утеплювати. Якщо ви творча людина, яка займається живописом, фотографією, дизайном або програмуванням, то ваша сторона північна. Сонце не відволікатиме вас від робочого процесу.

Південно-східний та південно-західний бік
Існує і компромісний варіант – південно-східний або південно-західний бік. Тут приємна температура зберігається цілий рік. Сонце не засліплює своїми променями, але водночас допомагає підтримувати температуру та освітленість.
За допомогою різних дизайнерських ідей можна приховати недоліки тієї чи іншої сторони світла. За допомогою теплих та холодних відтінків візуально можна змінити квартиру. Якщо сторона північна, можна використовувати теплі відтінки. Відмінно підійдуть м’які та пухнасті фактури. А для південної сторони, щоб трохи її «остудити», можна використовувати темні шпалери або меблі. У виборі квартири, з орієнтацією на сторони світу, завжди відштовхуйтеся від своїх особистих уподобань та способу життя. Кожна зі сторін має свої плюси та мінуси. Головне вибрати – що буде важливим для вас.
Якщо хочете купити квартиру, звертайтесь до нашого АН «Оксаген», ми допоможемо!

Compare Listings