We found 0 results. View results
Your search results

Чому може бути вигідно купувати квартири у забудовників після карантину

20.11.2023

Після зняття строгих карантинних обмежень, попит на квартири в новобудовах поступово відновлюється. Вихід ринку первинної нерухомості у період після карантину може бути цікавим з багатьох причин. Один із факторів – це стратегія забудовників. Серед вигідних рішень для покупця – надання розстрочки з гнучкими умовами, зокрема на початковий внесок, бонуси та подарунки. Ще один фактор – ціноутворення новобудов. На сьогоднішній день забудовники не схильні до різкого підвищення цін. Це потрібно, щоб не відштовхнути покупця, який ухвалив рішення про придбання квартири у новобудові.

Що пропонують забудовники і чи варто купувати нерухомість зараз?

За словами фахівців, під час карантину боротьба за клієнта зросла, на ринку загострилася конкуренція і будівельні компанії йдуть на поступки. Наразі забудовникам не вигідно піднімати ціни, але й знизити їх не вийде через собівартість будівництва.

У хороших проектах мало що змінилося, велику знижку можна отримати тільки, якщо платиш відразу 100%. По знижці можна купити квартири з поганим виглядом чи низьких поверхах. Експерти кажуть, що карантин загалом не дуже вплинув на первинний ринок, знижки були і до карантину, і важко говорити про зниження цін.

Покупці стали уважнішими не тільки до вибору забудовника, але й звертають увагу на акції, розстрочки, різні програми оплати.

Восени забудовники, швидше за все, реалізовуватимуть нові акції за двома напрямками: 

  • різні варіанти розстрочки до двох років, а також розстрочку можуть давати під 0%. Можливо, що з’являтимуться розстрочки і на триваліший час, особливо для об’єктів на ранніх стадіях будівництва. Також компанії можуть конвертувати знижки на компенсацію відсотків за кредитом, наприклад, на 1 рік після покупки;
  • знижки від 7-10% при сплаті початкового внеску від 70% до 100%.

Звичайно, програми та умови оплати залежать від стратегії продажу певного забудовника.

Які квартири в новобудовах краще купувати?

Покупцям зараз цікаві нові формати: багатофункціональні ЖК, «місто в місті» та формат live-work- грати. Такі формати найбільше мають попит і цілком можливо, що найближчим часом на них буде сконцентрований купівельний попит. Зараз популярні об’єкти із розвиненою інфраструктурою, із зеленими зонами поряд.

Фахівці The Wall-Ukraine відзначають, що деякі компанії шукають собі партнерів, щоб не заморожувати будівництво, таким чином зберігається їхня позитивна репутація.
Експерти радять, щоб не нарватися на довгобуд, варто дізнатися всю інформацію про забудовника, дізнатися, як ведеться будівництво, бажано в кілька місяців.Фахівці впевнені, що повний захист від проблемного проекту – це купівля готового житла. Якщо ж ви хочете заощадити гроші та купити квартиру на ранніх стадіях будівництва, то купувати краще у великого забудовника, який не має проблемних об’єктів.

Compare Listings