We found 0 results. View results
Your search results

Зеленський ветував закон про мораторій на стягнення валютної іпотеки

20.11.2023

Президент України Володимир Зеленськийвернув до Верховної Ради закон про мораторій на стягнення майна громадян, наданого як забезпечення кредитів у іноземній валюті. Президент пропонує змінити закон та прибрати один важливий пункт.

Цей закон створює правову колізію щодо майна, яке не може бути вилучено. Глава держави пропонує продовжити мораторій на стягнення майна з валютної іпотеки, що ще діє з 2014 року, але пропонує видалити із закону пункт 2, який розширює предмет мораторію. Зеленський стверджує, що окремі частини положення закону не відповідають Конституції України та законам України, а також принципом юридичної визначеності, ясності та недвозначності правової норми.
Глава держави пропонує продовжити мораторій на стягнення майна, якщо таке нерухоме житлове майно використовується як постійне місце проживання і позичальник не має іншого нерухомого житлового майна.

Закон відправлений на доопрацювання до Верховної Ради. Закон пропонував продовжити термін мораторію на відчуження житлового майна за прострочені валютні кредити громадян, у тому числі іпотечні до 1 січня 2022 року.

Compare Listings