We found 0 results. View results
Your search results

Купівля та оренда приміщення під магазин: на що звернути увагу?

17.11.2023

Комерційна нерухомість – це офіси, магазини, виробничі та складські приміщення, готелі і так далі. На відміну від житлової нерухомості комерційна нерухомість призначена не для проживання, а для роботи. А також – це чудова інвестиція.

Незалежно від того, для яких цілей вам потрібна комерційна нерухомість – щоб використовуватися під власний бізнес або для інвестицій, необхідно бути дуже уважним. Зараз чудовий час для покупки та оренди приміщення під магазин.

На що радять звернути увагу фахівці перед покупкою чи орендою приміщення під магазин?

Локація 

Від того, де буде розташований магазин, залежатиме прибуток власника. А щоб магазин приносив прибуток, потрібно все продумати заздалегідь: прорахувати рентабельність бізнесу, враховуючи локацію, інфраструктурні потоки потенційних покупців. Наприклад, для кафе найкращі сусіди – великий ВНЗ або бізнес-центр, а для продуктового магазину — великий житловий масив.

Якщо ваш магазин буде розташований у великому житловому комплексі, це забезпечить його потоком постійних покупців. Такий формат завжди актуальний. Вигідно купувати такі приміщення, коли забудовник лише розпочинає будівництво.
Також непоганою локацією вважаються приміщення, розташовані біля зупинок громадського транспорту, біля метро, ​​де великий потік пішоходів. Перед покупкою чи орендою комерційної нерухомості фахівці радять спостерігати за потоком потенційних покупців.
Зверніть увагу на конкурентів, якщо такі є поруч. Якщо ви надаватимете схожі товари, то потрібно придумати, яку вигоду ви можете запропонувати покупцеві.

Важливо, щоб недалеко було паркування. Покупець повинен знайти без проблем місце, де може припаркуватися безкоштовно.

Документи 

Особливу увагу варто приділити документації. Потрібно з’ясувати, яке цільове призначення приміщення. Для магазину воно має бути – «для будь-якого виду діяльності». Експерти рекомендують у разі оренди магазини домовитися заздалегідь про умови: про ремонт, можливість надання орендних канікул тощо. Усі моменти мають бути прописані у договорі оренди.

При купівлі комерційної нерухомості підтримка грамотного рієлтора ніколи не буде зайвою. Власники часто намагаються позбутися “проблемних” приміщень. Особливо багато таких приміщень у економ-класі. Звертайтеся в АН “Оксаген” наші фахівці допоможуть вибрати комерційну нерухомість відповідно до ваших потреб та можливостей!

Compare Listings