We found 0 results. View results
Your search results

Шахрайські схеми під час продажу та оренди квартир

17.11.2023

Завжди є ризики при купівлі-продажу нерухомості, це стосується і вторинного ринку, так і первинного. “Бути кинутим” ніхто не хоче. Саме тому звернення до фахівця може полегшити весь процес. У цій статті поговоримо якісь схеми вигадують шахраї, щоб заволодіти коштами покупців або орендарів. З першого погляду буває складно зрозуміти, що ви маєте справу із шахраєм, тому завжди потрібно аналізувати поведінку продавця. Як правило, багато фейкових пропозицій зустрічаються на вторинному ринку.

Схеми фейкового продажу квартири на вторинному ринку 

Предоплата на закордонний банк 

Продавець розміщує привабливе оголошення та вказує лише свою електронну пошту. За подальшого спілкування з’ясовується, що він живе в іншій країні. Він готовий витратитися на переліт і приїхати за умови, що ви підтвердите свою платоспроможність, перерахувавши гроші вашому члену сім’ї, але в банк його країни. Кошти можна забрати, причому ще одним бонусом є те, що він готовий компенсувати витрати на квитки.

Пізніше він просить зробити скріншот квитанції про транзакцію перекладу. Після того, як псевдопродавець отримує дані про суму та дані відправника, він може отримати ці гроші. У багатьох країнах підтверджувати свою особу у банках не обов’язково.

НІКОЛИ НЕ ПЕРЕКЛАДАЙТЕ ГРОШІ НАПЕРЕД БЕЗ ВИСНОВОК ДОГОВОРУ.

Не варто вірити людині, яка листується тільки електронною поштою. Тим більше якщо ви не зустрілися з ним особисто і не бачили жодних копій його документів.

Продавець хоче прискорити процедуру оформлення задатку 

Шахрай складає привабливе оголошення і істотно занижує ціну на квартиру. Він пояснює це тим, що перебуває у важкій життєвій ситуації, і йому терміново потрібні гроші. Важливо пам’ятати, що якщо квартира має занижену вартість, то найчастіше тут може ховатися обман. Ліквідна квартира навіть за ринковою ціною продається досить швидко.

У ході спілкування продавець каже, що на його об’єкт претендують багато хто. І хто першим внесе завдаток, то придбає квартиру за привабливою ціною. При цьому складається договір, що у разі відмови від правочину завдаток не повертається. Ви укладаєте договір, а пізніше з’ясовується, що нерухомість має проблеми з документами, технічним станом тощо. Таким чином купувати квартиру вже немає бажання і завдаток вам ніхто не поверне. Фахівці радять не укладати договору поспіхом і все обміркувати. Не дайте себе обдурити!

Предоплата за показ

При пошуку квартири для оренди багато хто також стикається з шахраями. Наприклад, власник хоче внесення передоплати до показу квартири.

Псевдовласник розміщує хорошу квартиру для оренди за привабливу ціну. Коли ви телефонуєте, щоб дізнатися більш детальну інформацію, виявляється, що він живе в іншому місті. Також власник каже, що покази призначені на певну дату і квартирою цікавляться багато хто, підігріваючи ваш інтерес. Далі він пропонує вам внести передоплату – у цьому випадку він прийде на показ. Після того, як ви перерахуєте гроші, ви більше ніколи не зв’яжіться з цією людиною.

НІКОЛИ НЕ ПЕРЕЧИСЮЙТЕ ГРОШІ НАПЕРЕД ДО ЗАКЛЮЧЕННЯ УГОДИ!
У реальності схем, які вигадують шахраї дуже багато, і з кожним роком вони стають все витонченішими. Щоб не потрапити на вудку шахраям, звертайтеся до перевірених агентств нерухомості. Щоб зв’язатися з чесним продавцем і без ризику укласти угоду, обирайте наше АН “Оксаген”.

Compare Listings