We found 0 results. View results
Your search results

Приміщення для бізнесу: що врахувати при покупці

20.11.2023

Для будь-якої компанії купівля комерційної нерухомості може перетворитися з отримання зовні привабливого активу на втрату грошей та часу. Щоб цього не сталося, перед операцією варто вивчити приміщення та запросити інформацію у профільних відомствах.

Локація 

Якщо ваш бізнес залежить від прохідності людей, проведіть просте дослідження: порахуйте, скільки людей проходить біля об’єкта в різний час. Проведіть спостереження у будні та вихідні дні. Краще витратити кілька днів, ніж купити невідповідне приміщення. Також можна провести опитування. Наприклад, ви хочете відкрити кафе, запитайте місцевих жителів і співробітників офісів, чи потрібний їм такий заклад. Можливо для людей у ​​цьому районі потрібна більша аптека, продуктовий магазин чи салон краси. Так, ви зможете зрозуміти перспективний напрямок. А якщо захочете здати приміщення в оренду, з’ясуйте, який бізнес успішно функціонуватиме.

Дивимося не лише на фасад

Приміщення для комерційного використання має повністю відповідати технічно. Потрібно переконатись, що енергетична мережа приміщення відповідає бізнесу. Крім того, обов’язково слід звернути увагу на систему вентиляції, каналізаційну систему.

Деякі бізнеси вимагають особливих технічних умов. Наприклад, встановлення повітровідводів. Тому перед покупкою оцініть усі технічні характеристики приміщення.Найоптимальніша для малого бізнесу площа комерційної нерухомості – у межах 80-100 квадратних метрів. Об’єкт площею 30-40 квадратів можна вважати неліквідним, оскільки бізнес має менше можливостей для його ефективного використання.

Призначення об’єкта 
Комерційна нерухомість повинна мати багатофункціональне призначення, щоб її можна було використовувати під офіс, склад і торгівлю. Купівля такої нерухомості буде ефективною, тому що ви зможете розмістити все для вашої компанії в одному місці.

Планування

Для багатьох видів бізнесу підходить планування, де близько 80% складає відкритий простір або торговий зал. Краще коли планування вільне та відкрите. У цьому випадку ви використовуєте кожен квадратний метр.
Варто врахувати, що перед покупкою комерційної нерухомості потрібно вивчити вимоги законодавства до різних видів бізнесу. Наприклад, якщо ви плануєте відкрити магазин, який торгує алкоголем, то він не повинен знаходитися надто близько від дитячих закладів.

Краще довірити відповідальний процес підбору та пошуку комерційної нерухомості професійним співробітникам агентства нерухомості АН “Оксаген”. Тоді не доведеться з’ясовувати всі питання, і ви отримаєте індивідуальні варіанти для бізнесу з найкращими умовами.

Compare Listings