We found 0 results. View results
Your search results

Як зробити свій будинок здоровим середовищем

20.11.2023

Більшість із нас живуть або в квартирі, або в приватному будинку. Багато часу, особливо в холодну пору року, ми проводимо у закритому приміщенні. Згідно з дослідженнями, під час карантину, люди в середньому проводили до 90% свого часу в закритому просторі. Багато респіраторних захворювань ускладнюються поганою якістю повітря в будинку. Тому дуже важливо жити в екологічно здоровому середовищі.

Що таке екологічне житло?

Значна частина забруднень невидима і дуже небезпечна. Багато будівельні та оздоблювальні матеріали, а також меблі та предмети можуть виділяти токсичні речовини протягом багатьох років.
Найбільш поширені забруднювачі – грибок і пліснява, вони можуть жити під шпалерами, підвісними стелями і кахельною плиткою. Також звичайний пил містить шкідливі бактерії.
Навколо нас живуть різні одноклітинні живі організми, вони можуть бути на різних поверхнях, у повітрі або воді. Деякі види можуть бути шкідливими, якщо у людини слабкий імунітет.

Як зробити свій будинок екологічно безпечним?

Перед будівництвом житла або ремонтом слід продумати кілька параметрів, які мінімізують вплив забруднювачів на середовище у вашому будинку.

Фахівці перш за все радять не економити на ремонті і не купувати занадто дешеві оздоблювальні матеріали.Купуйте матеріали, які мають маркування зеленого кольору чи сертифіковані для здоров’я мешканців. Не варто заощаджувати і на техніці. Хороші виробники дбають не тільки про функціональність побутової техніки, а й про безпеку здоров’я.

Важливо частіше проводити вологе прибирання. Щотижневе вологе прибирання допоможе позбавитися від суперечок цвілі та пилових кліщів. Іонізатори та зволожувачі повітря допоможуть очистити та зволожити повітря, особливо в зимовий час.
Щоб знизити вплив електромагнітного випромінювання, відключайте ті прилади, які не використовуються, не залишайте гаджети на зарядці біля ліжка.

Звичайно, рекомендацій може бути ще дуже багато, але слідуючи хоча б цим, можна звести до мінімуму вплив негативних факторів, захистити здоров’я та покращити якість життя!

Compare Listings