We found 0 results. View results
Your search results

Реєструвати нерухомість полегшало

22.11.2023

Процес реєстрації майнових прав на нерухоме майно став простішим після того, як з 15.03.2017 р. почав діяти спільний наказ Міністерства юстиції та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Його суть – це взаємодія між реєстром, де проводиться держреєстрація прав на нерухоме майно та реєстром дозвільної документації на будівництво, яке відбуватиметься за чітким порядком, до якого включені такі моменти:

– взаємодія лише у електронному вигляді.

– Взаємодія безкоштовно.

– взаємодія забезпечуватиме технічний адміністратор реєстру та ГАСІ.

– Уся інформаційна документація, що передається між інстанціями, зобов’язана містити всі дані про об’єкт обліку Держреєстру.
Тепер, реєструючи права на нерухоме майно, заявник може не подавати документи про прийняття нерухомості в експлуатацію у разі, якщо реєстрацію вже було проведено у Реєстрі.
Ще одним нововведенням стане те, що держреєстратор зможе оформлювати запит та отримувати потрібні дані онлайн. Приватні особи зможуть скористатися платним пошуком інформації щодо Держреєстру. Шукати можна за ПІБ, номером реєстрації або адресою, а користувач зможе отримати інформацію про власника тієї чи іншої нерухомості.

Compare Listings