We found 0 results. View results
Your search results

Смарт-квартира: дизайнерські рішення для невеликого простору

20.11.2023

Смарт-квартири – це хороший варіант для самостійних молодих людей. Це житло з невеликими квадратними метрами з усіма зручностями. На перший погляд може здатися, що тут буде проблематично поставити меблі, техніку та створити гарний дизайн. Але це зовсім не так, будь-який інтер’єр можна продумати та зробити функціональним. Найкраще смарт-квартири підходять для студентів, активних та працюючих людей. Таке житло можна купити недорого та надалі заощадити на оплаті комунальних послуг.

Дизайнерські рішення для смарт-квартири 

У смарт-квартирі повинен бути продуманий кожен метр.

  • Облаштування потрібно починати з вибору меблів та техніки. Завдяки грамотному меблюванню, вдасться оптимально використовувати обмежений простір. Дизайнери стверджують, що для невеликих квартир площею практичну роль відіграють ніші. У них можна облаштувати полиці з речами чи затишні куточки для релаксу. Для візуального збільшення розміру приміщення можна використовувати велике дзеркало. У зоні кухні потрібно залишити лише все необхідне. Від ванни краще відмовитись на користь душової кабіни, підвісна сантехніка – надійний та перевірений варіант для невеликих площ.
  • Щодо створення дизайну для смарт-квартири добре підійдуть стилімінімалізм і ганьби-тек, де переважатимуть лаконічні форми та простота.
  • Колірна гама має велике значення у створенні дизайну. Краще використовувати теплі та яскраві відтінки, які збільшать простір. Використання пастельних, проміжних відтінків у виконанні текстилю або оббивки м’яких меблів, застосування деревини або її імітації для обробки підлог або виконання меблювання – всі ці прийоми допоможуть урізноманітнити колірну палітру студ .
  • Завжди актуальні зелені насадження. Вони впливають на якість повітря та прикрашають простір. Як правило, під них відводять місця біля вікон або простір на лоджії та балконі.

Compare Listings